Bas van Heeswijk en Jolanda Simons
Bas van Heeswijk en Jolanda Simons

Laatste loodjes POURVOUS in Rooi

Zakelijk

Sint-Oedenrode - "Het voelt ontzettend raar. Dit is echt erg", treurt Jolanda Simons. Logisch dat ze zo terneergeslagen is. Aankomende zaterdag gaat schoenmodezaak POURVOUS? na 25 jaar sluiten in Sint-Oedenrode.

Enkele weken geleden maakte eigenaar Bas van Heeswijk het nieuws bekend dat sommige zaken een noodgedwongen executieverkoop gingen houden. Dat sloeg in als een bom. Ook in Rooi natuurlijk. POURVOUS heeft meerdere zaken, verspreid over de regio. Binnen enkele weken sluit Van Heeswijk de deuren van Sint-Oedenrode, Veldhoven en Boxtel. Van Heeswijk: "Het is erg jammer dat we juist dit filiaal moeten sluiten. Hier opende mijn vader destijds de eerste winkel van POURVOUS. Helaas moet deze keuze gemaakt worden."

In verschillende uitingen bedankt de ondernemer de Rooise mensen die klant zijn geweest bij POURVOUS. "We hebben altijd veel vaste klanten uit Rooi gehad. Het zijn fijne mensen, daarom hebben we ook zo'n positief gevoel bij Sint-Oedenrode. Helaas moeten we constateren dat het centrum van Sint-Oedenrode onder druk staat. Dat is in Boxtel ook het geval. Voorheen kregen we veel klanten uit omringende dorpen, maar dat is sterk teruggelopen. Mensen kiezen waarschijnlijk voor de stad of voor een ander centrum. Zo zien we sommigen gezichten ineens in onze winkel in Schijndel."
Jolanda en collega Helma zien de sluiting nu wel heel dichtbij komen. Ze hebben het er moeilijk mee. Logisch, want hun geliefde werkplek gaat dicht. De laatste dagen is er een run geweest op de collectie. Schappen zien er leeg uit en ook in het magazijntje staat bijna niets meer. Toch staan er nog steeds leuke modellen op de plank, dus wie geluk heeft, koopt voor een prikkie een paar nieuwe schoenen van POURVOUS. Misschien wel het laatste paar na 25 jaar.