Thomas Janus
Thomas Janus

"Met mensen onderweg zijn, dat vind ik prachtig"

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Een dorpsgenoot, de vrouw die je tegenkomt terwijl je de hond uitlaat, een klasgenoot van vroeger. Soms vraag je je wel eens af: 'wat voor beroep zou hij of zij beoefenen?' Mensen die dat hadden bij Rooienaar Thomas Janus, weten het voortaan. Thomas is naast estate planner ook gecertificeerd executeur, een uitvoerder van de laatste wil. Wie hem kent zal vast en zeker beamen dat die professie bij hem past.

Thomas komt over als rustig en integer. Als iemand die makkelijk een vertrouwensband op kan bouwen. Precies de eigenschappen die je nodig hebt als executeur. Veel mensen schrijven met een gerust hart in hun testament aan wie ze hun vermogen achter willen laten. Maar wat als je de erfgenamen wil begeleiden bij de afwikkeling van de nalatenschap of problemen in de familie verwacht over de verdeling. Dan wordt de executeur ingeschakeld. Een baan die op het lijf is geschreven van Thomas.

"Ik heb gewerkt op een notariskantoor, maar ik merkte dat daar niet mijn passie ligt. Ik wil met mensen onderweg zijn, dat vind ik prachtig. De band die ik met mensen opbouw is heel bijzonder. Je wordt betrokken bij iets heel intiems. Ik voer vaak geweldige gesprekken en dat motiveert me alleen maar meer om mijn cliënten te helpen bij soms zeer moeilijke vraagstukken", licht de executeur toe. Hij wordt als adviseur in het testament opgenomen om de verdeling ervan uit te voeren. Vaak zijn het alleenstaanden, partners zonder kinderen of mensen die ruzie verwachten bij de erfgenamen die een executeur in hun testament opnemen. Thomas: "Ik zeg altijd, je moet in de geest van de overledene handelen. In gesprek gaan met de erfgenamen en adviseren waar nodig. Dat wordt vaak als zeer prettig ervaren."

Heeft u een betrouwbare executeur nodig? Iemand die ook kan adviseren bij het opstellen van een testament? Neem dan contact op met Thomas Janus of maak nader kennis met hem en zijn werk op 16 december in de knoptoren bij de door hem verzorgde lezing "Heeft u het goed geregeld"?
Janus Executele en Bewindvoering – www.uwexecuteur.nl - 040-7601660