v.l.n.r.: Huub van Santvoort, Willem van den Boom, Frank de Louw en Rinke Donkers
v.l.n.r.: Huub van Santvoort, Willem van den Boom, Frank de Louw en Rinke Donkers

Rooise ondernemer strijdt om innovatieprijs

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Samen met drie compagnons doet Rinke Donkers uit Sint-Oedenrode mee aan de Herman Wijffels Innovatieprijs. Hun One2Born nabroedhouder is een gepatenteerd systeem met een unieke werkwijze en methode in de pluimveewereld.

De Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert deelnemers hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Voor de winnaar betekent het naast de geldprijs brede erkenning en de mogelijkheid om een beroep te doen op het netwerk en de kennis van de Rabobank.  Ruim 440 inzendingen zijn begin van dit jaar ingezonden. In verschillende rondes heeft een vakjury besloten dat uiteindelijk twaalf finalisten verdeeld over drie categorieën meedingen naar de hoofdprijs. Het publiek kan aangeven welke innovatie men het meest maatschappelijke verantwoord en duurzaam vindt. Stemmen op de Publieksprijs kan via www.rabobank.nl/innovatieprijs.

One2Born strijdt mee om de eerste prijs in de categorie Food & Agri. Het uitgangspunt voor One2Born is, de groeiende vraag van consumenten naar duurzame en welzijnsvriendelijke (vlees)producten, met een reductie op antibiotica. Om hier op in te spelen hebben de vier ondernemers een systeem ontwikkeld voor het uit laten komen van achttiendaagse broedeieren in de stal. Dit gepatenteerde systeem hebben we One2Born nabroedhouder genoemd. De achttiendaagse broedeieren worden verpakt (1), getransporteerd (2) en direct bij water en voer in de pluimveestal geplaatst (3). De kuikens worden op natuurlijke wijze in de stal geboren, zonder stress. Hierdoor zijn de kuikens gezonder, vitaler en robuuster. One2Born verhoogd het rendement voor de totale keten. Het is een eenvoudig, disposable systeem, gemaakt van gerecycled papier en karton, waar de pluimveehouder niets voor hoeft te investeren. Meer informatie staat op www.one2born.com.

De prijsuitreiking van de Herman Wijffels innovatieprijs vindt plaats op donderdag 12 november op de Automotive Campus in Helmond. Voor de publieksprijs heeft One2Born zoveel mogelijk stemmen nodig. U kunt op hen stemmen via; https://www.hermanwijffelsinnovatieprijs.nl/stem.