Foto: Marije van der Vliet/MikeDeHigh.com
Foto: Marije van der Vliet/MikeDeHigh.com

VDZ Racing sluit seizoen af in Twente Rally

Sport

Sint-Oedenrode - Ondanks dat de Nissan 350Z Challenge afgesloten is in de GTC Rally gaat de nationale rallysport er op zondag 1 november nog eens goed voor zitten om het seizoen in stijl af te sluiten. In de Twente Rally (voorheen Euregio rally, rondom Hengelo) staat een gigantisch deelnemersveld van meer dan 70 teams aan de start van de rally. Onder hen ook VDZ Racing met coureur Roel van der Zanden en navigatrice Ilse van de Sande.

Na de 4e plaats in de Nissan 350Z Challenge wordt nu alle aandacht verlegd naar een zo hoog mogelijke klassering in het Nederlands Rally Kampioenschap en het Rally Club Holland kampioenschap. Het mooiste van alles is dat de eerste plaats in het #SKEG kampioenschap nog in handen is van VDZ Racing. Bij een goed resultaat in Hengelo kunnen Roel en Ilse het hoogste treetje van het "Stoer kieken en goan!" kampioenschap nog bestijgen. Dit kampioenschap is een initiatief van verschillende zeer actieve rallycoureurs en navigatoren die op deze manier een leuke en spannende onderlinge strijd uit kunnen vechten.

Na de GTC Rally is er in de werkplaats weer hard gewerkt aan de auto zodat deze er weer piekfijn bij staat en er dit jaar nog 1 keer een goed resultaat mee behaald kan worden. De aandacht zal wel op finishen komen te liggen, om zo met een goed gevoel de winter in te kunnen gaan. In de weken na de Twente rally staan al verschillende tests, een sponsordag en ook deelname aan de Marshalldag van Rally Club Holland op het programma. Allemaal om ritme te houden en om alle sponsoren, medewerkers en vrijwilligers binnen de rallysport nog een hart on de riem te steken en de kans te geven eens persoonlijk te ervaren hoe het er in de auto aan toe gaat.

Roel: "We hebben in seizoen 2015 voor- en tegenslag gekend. Het jaar begon goed maar de concurrentie was erg hevig. Door technische pech halverwege het seizoen is een klassering in de top 3 mij net ontglipt. Gelukkig is het ons wel nog gelukt Ilse een plaatsje op het erepodium te bezorgen. We hebben hard gewerkt en veel geleerd. Ilse en ik hebben veel vertrouwen in elkaar gekregen en het tempo is goed. De crash in Hellendoorn was natuurlijk erg jammer en heeft gezorgd dat we weer wat vertrouwen terug moesten winnen. Alles loopt nu lekker en we hebben zin in de laatste wedstrijd. Hier kunnen we voor verschillende kampioenschappen nog mooie klasseringen binnen slepen. Niet het minst belangrijk is de eerste plaats in het #SKEG- kampioenschap voor Ilse en mij! Na deze wedstrijd staan en nog een boel leuke dingen op het programma. We gaan een dag naar het F1 circuit van Spa Francorchamps voor een uitgebreide test en om een zeer select gezelschap een unieke ervaring te geven. Last but not least zijn we samen met Mats van den Brand weer aan het proberen een grotere sponsor- en fandag te organiseren in de regio. Wanneer alles lukt zullen hier ook verschillende mensen de kans krijgen een rondje mee te rijden in onze rallyauto."