Afbeelding

Zesde tentoonstelling Rooyse Vogelvreugd bij KV Rooi

Sport

Sint-Oedenrode - Ruim driehonderd vogels zijn 7 en 8 november te zien in het clubgebouw KV Rooi aan de Zwembadweg 62 te Sint Oedenrode. Dan wordt namelijk een vogelshow gehouden door vogelvereniging "Rooyse Vogelvreugd" met deelname vanuit vogelvereniging Schijndel. Het is zeker een bezoek waard en de entree is gratis.

Kwekers van vogels uit Sint Oedenrode en Schijndel tonen hun mooist gekweekte exemplaren tijdens deze vogelshow. Naast kanaries, agaporniden (dwergpapegaaien), tropen en Europese cultuurvogels zijn er ook grote parkieten te bezichtigen op de show.

De kweek van vogels blijft een interessante hobby. Het is een hobby die nauwelijks geld kost, een hobby die het gehele jaar kan worden beoefend. De vogelvereniging Sint Oedenrode heeft vele leden die deze hobby uitoefenen ook dit jaar heeft het weer tot een kleurrijke show gebracht. Met veel plezier is de organisatie ter hand genomen en het resultaat mag er dan ook zijn. Met de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers is de tentoonstellingsruimte ingericht voor een prachtige show. Op woensdag 4 november zijn de vogels gekeurd door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Zij hebben de vogels die de standaardeisen van de bond het dichtst benaderen, beloond met de kampioenstitel. Tijdens de keuring wordt vooral gelet op de kleur, formaat, vorm en model, de houding en de algemene conditie van de vogels.Niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jeugd is het kweken van vogels een prima bezigheid. In de verkoopklasse bieden dan ook de leden van de vereniging diverse vogels te koop aan waar indien gewenst mee kan worden gekweekt. Dit tegen zeer vriendelijke prijzen. Een reden te meer om ook met kinderen een bezoek aan de show te brengen.

Op zaterdag 7 november van 14.00 uur – 21.00 uur en op zondag 8 november van 10.00 uur – 16.00 uur is iedereen van harte welkom in clubgebouw KV Rooi aan de Zwembadweg 62 om van de tentoongestelde vogels te genieten. Laat deze gelegenheid niet voorbij gaan. De ingang van de show is tegenover camping De Kienehoef en er is voldoende parkeergelegenheid. Een bezoek is zeker aan te bevelen.