Helaas verloren de Rooise meiden weer
Helaas verloren de Rooise meiden weer

Dames 1 MHC doet zichzelf te kort

Sport

Na een gruwelijk zuur verlies van vorige week is afgelopen week in Rooi gepraat, zijn de neuzen dezelfde kant op gezet en is er flink getraind. Zondag was de taak duidelijk tegen MEP: punten pakken. Sowieso voor de plek op de ranglijst, maar ook voor coach Hugo van Gent, Vera Simons en Puck Schepens. Zij zijn namelijk oude 'Meppers'.

De meiden uit het Rooise waren enorm scherp. Zij schoten uit de startblokken. Toch was MEP niet direct onder de indruk en creëerde een aantal gevaarlijke kansen. Rooise goalie Vera Simons pareerde deze kansen goed en hield haar doel schoon. Na hard werken voor elkaar en met elkaar en goede druk kwam Rooi in de wedstrijd. Hieruit volgde vrij snel een kans waarin Iris vd Loo oog-in-oog met de Boxtelse keepster stond. Iris hield het hoofd koel en wist het doel te treffen. In de tweede helft bleef Rooi hard zwoegen. MEP wist een strafcorner te versieren die zij helaas benutte. De ploegen stonden weer op gelijke hoogte. Na het tegendoelpunt hervatte Rooi het goede spel. Helaas konden de Rooise dames geen vuist maken. En trokken uiteindelijk aan het kortste eind, omdat MEP er 2-1 van wist te maken.
Volgende week staat de directe concurrent Concordia te wachten. Als Rooi zich weer zoals deze week weet te manifesteren zal het zeker een interessante wedstrijd worden. Tot ziens langs de lijn, Bremhorst 2, om 12.45 uur.