Martijn van Stiphout
Martijn van Stiphout

Martijn en Noortje winnen in de Pijnhorst

Sport

Dit weekend werd door de Rooise ruiters een springwedstrijd voor paarden en pony`s gehouden. De Nijnselse ruiters stonden diverse keren opgesteld tijdens de prijsuitreikingen.

Op zaterdag startten de paarden met de klasse B. Noortje Gevers en haar paard Fleur reden zowel het basis als het barrage parcours foutloos in de klasse B. De jury beloonde de combinatie met 78 stijlpunten. Goed voor een eerste prijs. Martijn van Stiphout en zijn paard Gold Alve kwamen ook in deze klasse aan de start. Ondanks dat er een balkje rolde in de barrage behaalde ze met 75 stijlpunten een tiende prijs.
Op zondagochtend ging de wedstrijd van start met de klasse L. Dit was een zeer grote rubriek met veel deelnemers en twee stellen prijzen. Suzan van Gastel en haar paard Epke reden twee maal foutloos in een snelle tijd wat een tweede prijs opleverde. De volgende Nijnselse combinaties vielen ook in de prijzen: Marwin van den Nieuwenhuijzen met zowel zijn paard Eton als Figo een zesde prijs. Suzan van Gastel met Elgore Go achtste prijs en nogmaals Marwin van den Nieuwenhuijzen en zijn paard Golinda FH een negende prijs. Hierna gingen de balken weer tien centimeter hoger voor de klasse M. Hierin nogmaals een overwinning voor een deelnemer van de Nijnselse ruiters. Martijn van Stiphout en zijn paard Allure lieten in beide parcoursen alle balken in de lepels liggen in de snelste tijd. Een eerste prijs voor Martijn en Allure. Thom van Dijck en zijn paard Cinderella Z reden ook twee foutloze parcoursen. De tijd van deze combinatie was goed voor een vijfde prijs. Suzan van Gastel startte in deze klasse haar paard Eve en behaalde een zesde prijs. Marwin van den Nieuwenhuijzen behaalde met zijn paard Fien H de achtste prijs. Een zeer succesvol weekend in manege de Pijnhorst voor de Nijnselse ruiters.