Deze kanjers verdienden enkele medailles
Deze kanjers verdienden enkele medailles

Rian, Fem en Wieke beleven bixiedag in Maren-Kessel

Sport

Het was een lange dag voor de drie meiden van de Nijnselse ponyruiters. Ze waren al om 10.00 uur op pad richting Maren-Kessel. Wieke Koster mocht als eerste van start in de Bixie dressuurproef klasse A.

De eerste binnen wedstrijd en zowel Wieke als haar pony Spook vonden het erg spannend! Maar toch hebben ze netjes gereden. Daarna was het de beurt aan Rian Koster en haar pony Dolly en Fem Scheepens met haar pony Avoriaz. Ook die hadden flink geoefend en waren uiterst geconcentreerd. Dat resulteerde in een 3e plaats voor Rian, een 6e voor Fem en een 9e plaats voor Wieke en natuurlijk een mooi medaille voor alle drie.

Rond 15.00u begon het springen. Ook hier gingen de dames goed van start! Helaas werd door
Wieke een pionnetje gemist in de slalom en vond de pony van Fem Avoriaz de 40cm toch best hoog. Na twee weigeringen werd het parcours netjes afgerond. Inmiddels was het bijna 17:00u en hadden ze de prijsuitreiking niet afgewacht, maar gelukkig wel nog een tweede medaille gekregen. Moe maar voldaan gingen ze weer huiswaarts. Van de jury hebben ze weer genoeg tips gekregen om thuis verder te oefenen. Meike Nooijen en haar pony Milagross Black Magic reisden zaterdag af naar Veldhoven. Ze startten samen in de klasse BB dressuur. De jury beloonde dit tweetal met 65.7 en een tweede prijs.