Het Klompentoernooi wordt altijd druk bezocht
Het Klompentoernooi wordt altijd druk bezocht

36e Klompentoernooi in 'De Streepen"

Sport

In Sporthal 'De Streepen' vindt zaterdag 24 en zondag 25 oktober voor de 36e keer het internationale Klompentoernooi plaats. Meer dan 600 judoka's zullen gedurende twee dagen de strijd tegen elkaar en tegen zichzelf aangaan. Zeker zondag belooft dit vuurwerk worden, omdat dan de dangradenwedstrijden plaatsvinden.

Wanneer een judoka een zwarte band (eerste dan), of hoger wil halen, moet hij of zij voldoende danpunten halen om aan het examen deel te mogen nemen. Deze danpunten kunnen echter alleen verdient worden door partijen te winnen op toernooien, die als zodanig door de Judobond zijn gekwalificeerd.

Bovendien zullen de trainers van Dai-Ippo, Cor van der Heijden en Eric Markgraaf, het kata laten zien, waarmee zij eind september bij de wereldkampioenschappen in Amsterdam, tiende zijn geworden. Het bestuur en de leden van Dai-Ippo zijn enorm blij met deze kundige en gedreven trainers, die er alles aan doen, om hun kennis en liefde voor de judo sport over te brengen op onze leden. Het is namelijk niet niets, om als amateur tiende van de wereld te worden tussen een select gezelschap van beroepssporters. Terecht dat deze mensen in maart nog 'Sportploeg van het jaar' zijn geworden.