Maikel Merks was de grote man zondag.

Boskant wint op valreep van SCMH

Voor Boskant trainer Mayk van Driel was de wedstrijd tegen SCMH er een met een speciaal tintje; de afgelopen drie seizoenen was Mayk namelijk hoofdtrainer bij het team uit Mariaheide.

Het begin van de wedstrijd was voor Boskant. Maikel Merks leek al na 5 minuten te scoren, maar z'n kopbal, na een voorzet van Jim van der Zanden, ging net naast. Drie minuten later was het wel raak; uit een corner van Rens van de Wijdeven schoot Maikel de bal voorbij doelman Twan Rauh. In de 12e minuut waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker; de inzet van Pim van de Berg kon door Boskant keeper Thom van der Heijden met een uiterste krachtsinspanning tot corner worden verwerkt. In een verder gelijk opgaande wedstrijd kregen beide teams nog enkele kansjes om de score te veranderen. In de 18e minuut bijvoorbeeld was Jim, na een goede pass van Maarten van der Linden, net iets eerder bij de bal dan doelman Rauh, maar z'n inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. En aan de andere kant was er in de 30e minuut een kans voor de bezoekers, maar de inzet van Bram Lomans werd door Mike van der Heijden van de doellijn gekopt. Het scorebord hoefde niet meer
te worden aangepast, zodat beide teams met een 1-0 stand aan de thee begonnen.

Wat zich precies in de kleedkamers heeft afgespeeld, zullen we wel nooit te weten komen, maar het leek er wel op dat de bezoekers vanaf de aftrap vleugels hadden gekregen! In de 46e minuut al moest Tom aan de bak toen Bram Lomans de gelijkmaker op z'n schoen leek te hebben. Vijf minuten later was hij opnieuw attent toen Jorn de Koning op hem afstormde. In de 53e minuut was ook Tom kansloos toen een voorzet van Bram door Pim van de Berg in de kruising werd gekopt: 1-1. Eén minuut later was de ellende voor de thuisclub compleet toen de voorzet van Jorn de Koning door Geert van Gils in eigen doel werd getikt: 1-2.
Even was Boskant de kluts kwijt en het leek erop dat ze door de bezoekers werden overlopen. Maar Boskant krabbelde weer overeind. Met Maikel aan het hoofd, die in de 2e helft wel een zeer bepalende rol vervulde, ging het team op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de 69e minuut toen SCMH speler Koen van Asseldonk, bij het afschermen van de bal op de achterlijn, binnen de 16, verrast door werd door een zeer attente Maikel. Na de overtreding die volgde kon scheidsrechter Smits maar één ding: de bal ging op de penaltystip. Roy van der Linden bleef kalm en schoof de bal binnen: 2-2. De wedstrijd kantelde opnieuw, Boskant "rook bloed" en de SCMH verdediging kwam onder zware druk. Dankzij enkele goede reddingen van doelman Rauh bleven doelpunten vooralsnog uit. De overwinning van Boskant kwam er uiteindelijk toch, dankzij twee doelpunten van Maikel. In de 88e minuut maakte hij de 3-2 toen hij een dieptepass-op-maat van Maarten voortreffelijk binnenschoot en twee minuten later gooide hij de wedstrijd definitief op slot door een door Jim breed gelegde bal binnen te schuiven: 4-2. Dat hij in de slotminuut nog (indirect) voor de 5-2 had kunnen zorgen, werd hem daarna niet meer te zwaar aangerekend; na een goede actie had Maikel de bal bij de geheel vrijstaande Jim kunnen, nee moeten, bezorgen, in plaats van zelf te schieten. Die stand zou, gezien het verloop van de wedstrijd, ook niet verdiend zijn geweest.