William Bekkers scoorde voor ollandia

Ollandia maatje te klein voor Estria

Vol goede moed reisde Ollandia afgelopen zondag af naar Escharen om op Sportpark de Kranenhof de zevende competitiewedstrijd van het seizoen te spelen tegen de mannen van Estria. Wat wist Ollandia vooraf over de ploeg van trainer Marc Peters? Niet veel; een ploeg die lekker meedraait in de middenmoot en waar Ollandia op een goede dag toch een puntje tegen kan/moet halen. Achteraf zou blijken dat de broers Roy en Jordy Hurkens voor Estria de hoogste productiviteit op de mat legde want samen met hun teamgenoten wisten ze vier keer met succes het Ollandia doel te vinden.

Al in de 18de min creëerde Roy Hurkens voor zichzelf een goede kans om uit te halen. Met een schitterende schot verrast hij doelman Tom Wouters en tekent voor de openingsdoelpunt 1 – 0. Tien minuten later trekt Ollandia de stand gelijk. De assist op links van Stefan Erven was precies op maat en werd door William Bekkers vlekkeloos achter de doelman van Estria gekopt. In de blessuretijd van de 1ste helft had William zich onsterfelijk kunnen maken als hij zijn vizier bij het afstandsschot 10 cm lager had afgesteld. Rakelings scheerde de bal – onhoudbaar voor de doelman van Estria – over de kruising. Bij het eindsignaal van scheidsrechter Kerkfhof voor het einde van de eerste speelhelft flakkerde er weer enige hoop in de harten van de Ollandia fans.

Ollandia was er zich terdege van bewust dat er toch minstens 1 punt in de tas mee naar Olland moest. De verdediging van Ollandia stond goed, het middenveld deed wat het moest doen en voorin ontstonden mogelijkheden en kansjes om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er niet. In plaats van op voorsprong te komen kreeg Ollandia halverwege de tweede helft te maken met een nachtmerriescenario. Binnen vijf minuten gaf Ollandia de wedstrijd uit handen, want in die periode kreeg Estria de kans om twee keer te scoren. Estria's tweede doelpunt kwam uit de vrije trap die aan de zestien meterlijn werd genomen door Roy Hurkens. Door de goed genomen vrije trap valt de bal gevaarlijk in de doelmond van Ollandia en de poging van een Ollandia verdediger om het gevaar te keren pakt verkeerd uit. Door de aanraking van de bal caramboleert de bal over de doellijn. 2 – 1. Even later deed Estria weer goede zaken toen Jordy Hurkens met een precisie afstandsschot rechts onder in de hoek de 3 – 1 aantekende. Toen in de 82ste min wederom Jordy Hurkens in scoringspositie werd gezet, met succes uithaalde was de wedstrijd gespeeld.