Archief
Archief

Nijnsel overklast Oisterwijk

Nijnsel was in het trotse bezit van zeven gekoesterde punten. Zes ervan buitenshuis behaald. Uit tegen Bladella en uit tegen Woenselse Boys. Het thuispubliek was dus (nog) niet echt verwend! Thuis tegen rodelantaarndrager Oisterwijk zou hier verandering in kunnen komen. Maar goed, het is een voornemen, de uitvoering moet hierbij wel aansluiten.

In het eerste kwartier houdt Oisterwijk gelijke tred met Nijnsel. Het heeft aanvallende bedoelingen en de voorwaartsen zijn snel en beweeglijk. In de 23e minuut scoort Nijnsel na een vloeiende aanval, maar de assistent-scheidsrechter vlagt pas als de bal het net beroert. De scheidsrechter raadpleegt vanzelfsprekend deze man en tot verbijstering van iedereen wordt de treffer geannuleerd.
Daarna moet keeper Glenn van Zutphen vol aan de bak en dat doet hij bekwaam. Vervolgens neemt de thuisclub het heft in handen en Johan van der Pas scoort in de 27e minuut de 1-0. Amper vijf minuten later verstuurt Toby Verhoeven een heerlijke pass en stelt Stefan Hulsen in staat om de verlossende 2-0 te scoren.
In de 38e minuut moet keeper Glenn van Zutphen alle zeilen bijzetten om de aansluitingstreffer te voorkomen. Daarna komt het gloriemoment van Nick Dortmans. Eerst stelt hij Stefan van Hulsen in staat om de 3-0 te scoren en drie minuten later scoort hij zelf de 4-0. Grote klasse!
Na de superieure frambozenthee van Ard Marinus stelt Leon Peters Stefan Hulsen in staat om de alles beslissende 5-0 te scoren. Vanaf de 60e minuut moet keeper Van Zutphen zich regelmatig onderscheiden om de aansluitingstreffer te voorkomen. Hij kwijt zich voortreffelijk van zijn taak, maar in de 62e minuut moet hij zich toch gewonnen geven: 5-1.
Daarna bloedt het duel dood. Nijnsel blijft gevaarlijk, maar het vizier van de voorwaartsen staat niet meer op scherp. De wedstrijd is gelopen en sleept zich naar een einde.
Nijnsel pakt de volle buit en doet daarom goede zaken. Aanstaande zondag is het inhalen/bekeren en daarom kan het team zich richten op de eerstvolgende, lastige uitwedstrijd, op zondag 1 november, uit tegen het fysiek sterke Reusel Sport.

Succesvolle zondag
Nijnsel 2 wint thuis in een turbulente slotfase van Herpinia 2, 2-1. Keeper Thijs van Esch is de onbetwistbare Man of the Match met talrijke 'onmogelijke reddingen'. Nijnsel 3, gepromoveerd, haalt een kostbaar punt bij Sparta'25 uit Beek en Donk, 1-1. Nijnsel VR1 tenslotte behaalt een zeer waardevolle overwinning bij de Vrouwen van Montfoort in Noord-Limburg: 1-4. Afgelopen donderdag stond de training onder leiding van interim trainer Frank van Rooij en die gaf mogelijk de juiste impuls voor deze tweede overwinning. Verandering van spijs doet blijkbaar eten…..