Archief
Archief

Nuttige winst Rhode bij Vitesse

Sint-Oedenrode - Rhode behaalde in Gennep een nuttige 0-3 overwinning op Vitesse. Door deze overwinning blijft Rhode in de beurt van de top drie. Boekel Sport won zondag en is nu alleen koploper met 17 punten, FC Uden en Volkel volgen op 2 punten en Rhode op 3 punten.

De gastheren begonnen goed aan de wedstrijd en hadden voorin heel wat technisch voetbalvermogen en maakte het de Rooise verdediging al meteen moeilijk. Maar toch was het Rhode dat op voorsprong kwam. Tim Stewart zocht de ruimte legde de bal breed en Kyron Brus schoof de bal in de hoek, 0-1 in de 6e minuut. Vitesse bleef daarna het beste van het spel hebben, maar was niet effectief wel werd in de 21e minuut de paal geraakt uit een vrije trap. In de 28e minuut hing de gelijkmaker in de lucht toen de linksbuiten met een knappe actie de Rhode verdediging in de luren legde, maar vervolgens voorlangs schoot. Rhode was veel effectiever met de kansen, want na een half uur kwam Kyron Brus in balbezit, stoomde hij op doel en rondde fraai af. Een minuut later was er zelfs nog een prachtige kans op 0-3, maar dit keer bracht de paal redding.

Na de rust zocht Vitesse al weer meteen de aanval en wist ook in de 54e minuut te scoren, maar de goal werd afgekeurd. Daarmee werd het voor Vitesse steeds moeilijker vooral ook omdat het een beetje tegen zich zelf ging voetballen, de ene naar de andere gele kaart ging scoren en nauwelijks meer kansen kreeg, ondanks dat er toch vaak fraaie aanvallen werden opgezet. Rhode kreeg nog wel een paar kansen, een eerste mogelijkheid voor Tim Stewart werd door de keeper gestopt, een tweede kans, kopbal Joep vd Mortel uit een vrije trap, werd door de een verdediger nog net van de lijn gehaald. In de 85e minuut was er nog een laatste kansje voor Vitesse, maar die leverde niets op en vervolgens kon Teun Latijnhouwers uit een strafschop, hij was zelf onderuit gehaald, de strijd definitief beslissen, eindstand 0-3.

Komende week is het eerste inhaal- en bekerprogramma. Voor de beker is Rhode al uitgeschakeld en Rhode ligt nog op schema dus in principe een vrij weekend, a.s. dinsdag wordt in Son geoefend tegen SBC.