Korfbal
Korfbal

Belangrijke punten voor KV Nijnsel

Na twee verliespartijen in de afgelopen weken werd het tijd om de draad op te pakken thuis tegen de concurrent Diosa uit Nederasselt.

Nijnsel begon sterk aan de wedstrijd, maar toch was het Diosa die na een aanval direct wist te scoren. Het was duidelijk, Nijnsel moest iedere kans benutten om te willen winnen van deze ploeg. Het lukte Nijnsel hier snel op te reageren en de kans die daar uit voort kwam werd fraai afgerond door Judith van den Nieuwenhuizen. Nijnsel nam de leiding, maar de dames in het blauw hadden wederom moeite met scoren. Door een sterk verdedigend spel gaat Nijnsel rusten met een voorsprong van 3-2.

Met de aanwijzingen van coach Bert moest Nijnsel een grotere voorsprong op Diosa kunnen pakken. Nijnsel begint opnieuw krachtig in de tweede helft en vergrootte het gat door twee korte kansen van Myrna Foolen. Met nog een kwartier te gaan, was de stand 5-3. Beide ploegen gingen feller spelen, maar slechts Diosa wist nog te scoren. De resterende vijf minuten gaf het scorebord 5-4 aan en speelde Nijnsel de wedstrijd beheerst uit. De twee belangrijke punten mocht Nijnsel incasseren.
Doelpunten: Myrna Foolen 2x, Manon van Walbeek, Judith van den Nieuwenhuijzen en Sandra Verhagen 1x. Uitslagen: Nijnsel 1-Diosa 1 5-4, Nijnsel 2-MOSA '14 2-8, De Kangeroe MW1-Nijnsel MW1 7-5, Nijnsel A1-Blauw Wit (Ha) A1 4-9, De Eendracht D1-Nijnsel D1 3-1. Programma woe 14/10: Nijnsel MW1-Altior MW1 20.00u, Za. 17/10, De Korfrakkers A2-Nijnsel A1 15.00u, Oxalis B1-Nijnsel B1 13.00u, Zo. 18/10: Klimop (K) 1-Nijnsel 1 13.00u