Archief
Archief

Dames MHC belonen het harde werken helaas niet

Sport

Sint-Oedenrode - Na het heerlijke gevoel van de overwinning vorige week tegen HCAS stond deze week weer een promovendus te wachten. Goirle speelt sinds dit seizoen weer in de eerste klasse en was voor de dames van MHC een onbekende. De Rooise dames wisten vooraf dat zij sowieso hun tanden moesten laten zien om de drie punten mee naar huis te nemen.

In de beginfase was het Goirle die aan spelen toekwam, mede omdat Rooi geschrokken leek te zijn van de enorm hoge druk die Goirle speelde. Terwijl daar vooraf voor was gewaarschuwd door de Rooise staf. Binnen drie minuten kreeg Goirle een strafbal toegewezen, maar Vera Simons wist de bal op miraculeuze wijze te pakken en hield Rooi in de wedstrijd. De Rooise dames bleven werken, ook tijdens de verschillende tijdstraffen die aan Rooise zijde werden uitgedeeld. Het was een wedstrijd die zich afspeelde tussen de twee 23-meterlijnen. Na nog een paar gevaarlijke Rooise oplevingen in de laatste tien minuten van de wedstrijd viel het verlossende doelpunt helaas niet. Het resultaat was dan ook een gelijke stand van 0-0.

Volgende week staat Geldrop te wachten en is er weer thuisvoordeel voor MHC Sint-Oedenrode . Het thuisvoordeel is natuurlijk niet compleet zonder het geweldige thuispubliek. Deze wedstrijd begint om 12.45 uur op de Bremhorst, met als toetje de wedstrijd van Heren 1 tegen Berkel Enschot.