foto: Marije van der Vliet/MikeDeHigh.com
foto: Marije van der Vliet/MikeDeHigh.com

Tevreden gezichten bij VDZ Racing

Sport

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond in en om Etten-Leur de GTC Rally plaats. VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigator Ilse van de Sande, stond met de volledig herstelde Nissan 350Z ook aan de start. Dit alles dankzij het fantastische werk dat in slechts enkele weken door het gereduceerde serviceteam onder leiding van Roland van Drongelen na de klapper in Hellendoorn is uitgevoerd. Hierdoor waren er zaterdagavond op de finish louter lachende gezichten te zien na een enerverende GTC Rally.

Roel en Ilse veroverden een 19e plaats overall en een vierde plaats in de Nissan 350Z Challenge, wat resulteert in de 4e plaats in het kampioenschap van de Challenge. Voorafgaand aan de start vrijdagavond werd finishen al als doel aangegeven. Daardoor was de opening voorzichtig. Na de eerste 3 klassementsproeven stond de equipe op de vierde plaats, na leuke gevechten met concurrenten. Vooraan vochten Erwin Klippel / Jouri Dockx en Antoine Biesheuvel / Frans van den Einde hun eigen strijd uit. Stijn van Bree / Marco Schillemans gingen op de 3e proef (Achtmaal De Hel) in de fout, waardoor VDZ Racing met de concurrenten een plekje naar boven schoof. De eerste avond werd afgesloten op de 4e plaats met mogelijkheden voor een podiumplaats.

De eerste proeven op zaterdag verliepen qua resultaat niet naar wens. Ondanks dat de equipe het gevoel had dat er sterk werd gereden was dit niet aan de tijden te zien. Al langere tijd heeft het team het vermoeden dat de motor misschien vermogen tekort komt. Een test op een vermogensbank zal dit moeten uitwijzen. Vanaf de 11e proef (Etten-Leur centrum) werden de tijden weer beter met een mooie 3e tijd op deze industrieproef. Er werd ook nog erg sterk gereden op de laatste proeven in het donker. Het was echter niet voldoende om aan het einde van de rally een podiumplaats te bemachtigen. Het hoofddoel -finishen- was wel bereikt en vooral dat telt!

Roel: "Ik ben Roland en de rest super dankbaar voor het werk wat ze in de auto hebben gestoken zodat wij weer bij deze wedstrijd aanwezig konden zijn. Het kostte natuurlijk moeite, zeker in het donker en de mist, om het tempo weer op te pakken. Gelukkig hadden Ilse en ik snel de slag weer te pakken. Ons doel voor dit jaar is toch in ieder geval voor de helft bereikt. Ilse naar een mooie 3e navigator in de 350Z Challenge gereden en ik ben op de 4e plaats bij de rijders blijven steken. Ondanks alle pech die we dit jaar hebben gehad is dat alsnog ons beste resultaat tot nu toe! Nu maken we ons klaar voor de laatste rally van het jaar in Hengelo. Hier maken we nog kans op een eerste plaats in het SKEG kampioenschap. Ook het NK en het Rally Club Holland kampioenschap zal hier pas beslist worden dus nog spanning genoeg!" De Nissan 350Z Challenge zit er voor 2015 op, VDZ Racing zal echter op 1 november aanstaande nog deelnemen aan de Twente Rally in en rondom Hengelo.

VDZ Racing is natuurlijk ook altijd op zoek naar gedreven mensen die graag dichter bij de rallysport willen komen. Wij zijn altijd op zoek naar monteurs en andere ondersteunende teamleden. Kennis van auto's is niet direct noodzakelijk, wat nodig is leer je bij ons. Ben je geinteresseerd? Neem contact op via info@VDZracing.nl en kom eens een middag of avond kijken in de werkplaats.