Archief
Archief

Alizee Foolen houdt de eer van Dai-Ippo hoog

Sport

Op zondag 11 oktober reisden elf judoka's van Dai-Ippo af naar Gilze voor de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen judo. In dit gezelschap zaten vooral veel jonge judoka's die mochten proeven aan het wedstrijdjudo op een hoger niveau.

In het ochtendprogramma kwamen Marlene Kastelijn, Wes Pruissen, Wick van de Ven en Rolf van Boxmeer op de mat. Alle vier hebben het in de onderlinge wedstijden al wel goed gedaan maar zondag was het toch wel anders. Er werd gestreden volgens het afvalsysteem. Dat wil zeggen dat als je verliest, je naar de verliezersronde gaat. Als je daar dan weer verliest, ben je uitgeschakeld. Alle vier hebben ze zich goed verweerd, maar helaas was dit nog niet voldoende om in de prijzen te komen. Zuur was het helemaal voor Wick. Hij had zich niet laten werpen en kwam toch niet verder. Maar let maar, op in de toekomst gaat hij zeker nog van zich laten horen.

's Middags was het de beurt aan Jesse van de Akker, Jannick Schilder, Floor van Heist, Sam Packbiers, Sara van de Wetering, Kylian Klokgieters en Alizee Foolen. Hier had trainer-coach Cor van der Heijden toch wel meer geloof in, omdat deze judoka's al meer wedstrijdervaring hadden. Sara van de Wetering moest haar titel verdedigen, maar verslikte zich al meteen in haar eerste wedstrijd. Later kwam ze ongelukkig ten val en moest ze helaas opgeven. Sam Packbiers startte zeer overtuigend met twee keer ippon. Maar daarna wilde het niet meer lukken. Jannick, Jesse en Kylian hebben ook nog geen ervaring op deze sterk bezette toernooien. Ze hebben zich van hun goede kant laten zien maar kwamen toch nog te kort.

Floor van Heist was erg fanatiek en wist haar tegenstanders daardoor te verrassen. Jammer voor Floor verloor ze haar partij om de derde plaats. Jammer, het was haar zeer gegund gezien de manier waarop ze haar wedstrijden aanpakte. Alleen Alizee bleef nog over. Vorig jaar werd ze derde dus waren ze nieuwsgierig hoe het haar zou vergaan. Ze kwam met een paar mooie partijen in ieder geval in de finale. Ze was hier al erg tevreden mee. Maar dan in de finale blokkeerde ze helemaal en voor ze het wist lag ze op de grond. Jammer, jammer, maar Alizee was alleen maar superblij en trots dat zij een mooie tweede plek heeft weten te behalen. Over twee weken krijgen ze allemaal kans op een revanche op het 36e Klompentoernooi in sporthal de Streepen. Dus komt dat zien, komt dat zien.