Rhode scoorde maar liefst vijf maal

Ruime overwinning van Rhode op Hapse Boys

Op een prachtige herfstmiddag behaalde Rhode een ruime overwinning op Hapse Boys die gelet op de vele kansen, veel groter had moeten zijn. Rhode creëerde wel tien scoringskansen en wist slechts de helft hiervan te benutten.

Reeds in de eerste tien minuten kreeg Rhode goede scoringsmogelijkheden via Kyron Brus, tegen de paal, en Joep van de Mortel met een fraaie redding van de keeper. Hapse Boys stelde hier weinig tegenover maar scoorde wel bij de eerste mogelijkheid. In de vijftiende minuut kwam Hapse Boys, geheel tegen de verhouding in op 0 - 1 . Via een rommelige situatie voor het doel scoorde Emiel Jans. Rhode ging door waar het mee bezig was, namelijk kansen creëren. De gelijkmaker kon niet uitblijven. In de twintigste minuut kwam Rhode op 1 – 1 via een fraaie kopbal van Kyron Brus. De aanvalsgolven bleven doorgaan en in de achtentwintigste minuut scoorde Tim Stewart de 2 – 1 na goed voorbereidend werk van Joep van de Mortel. Hapse Boys stichtte voorin nauwelijks gevaar, er was een schot dat voorlangs ging en een enkele doelpoging, verder kwamen de gasten niet. Rhode kreeg nog wel kansen, maar er werd niet meer gescoord voor de rust

Hapse Boys begon de tweede helft wat feller aan de wedstrijd, zonder dat dit tot echte mogelijlheden leidde. Na twintig minuten spelen in de tweede helft werd de wedstrijd binnen één minuut definitief beslist. Een prachtig doelpunt van de opnieuw sterk spelende Jan Simons in de vijfenzestigste minuut betekende de 3 – 1. Jan nam de bal direct op zijn slof uit een corner van Paul Smeets. Een minuut later scoorde de goed ingevallen Ward Bekkers met een hard schot in de bovenhoek de 4 – 1, opnieuw een fraai doelpunt. Hiermee was de buit binnen voor Rhode. Er kwamen nog wel enkele kansen en het was wachten op een grotere voorsprong. Deze kwam er door goed doorzetten van Tim Stewart en in de tweeëntachtigste minuut werd het 5 – 1. Hapse Boys bleef proberen de pijn te verzachten en via Joost van de Goes werd de eindstand bepaald 5 – 2. Een makkelijke zege van Rhode dat hierdoor de vierde plaats inneemt in de rangschikking, drie punten de van de twee koplopers FC Uden en Boekel Sport.

Komende week reist Rhode naar Gennep voor de wedstrijd tegen Vitesse. Twee jaar geleden degradeerde Vitesse, maar herstelde zich vorig seizoen en werd glansrijk kampioen en beschikt over een jong en goed spelend team. Zondag won het overtuigend de uitwedstrijd bij Stomvogels met 1-4.