Free as a bird in the sky - Liesbeth Oudshoorn
Free as a bird in the sky - Liesbeth Oudshoorn

Zaken- en Bestuurscentrum in nieuw 'kunstjasje'

Cultuur

Sint-Oedenrode - Vanaf deze maand is bij het Zaken- & Bestuurscentrum een nieuwe expositie ingericht met buitenbeelden van Herman Deckers en schilderijen van Liesbeth Oudshoorn en Liesbeth Serlie.

Zoals gebruikelijk kent het Zaken- en Bestuurscentrum Sint-Oedenrode wisselende exposities. Het is inmiddels al weer vier maanden geleden dat de expositie met keramiek van Tineke Akkers en schilderijen van Hennie Keetels en Bert Josquin is ingericht. Caroline Bolder van het Zaken- & Bestuurscentrum, is uitermate tevreden over de nieuwe expositie. 'Het is een feestje om tussen de mooie kunstobjecten te mogen werken. En is het zelfs even slikken als er weer een werk verkocht wordt, maar goed dat hoort er allemaal bij', aldus Caroline.

Liesbeth Oudshoorn uit Ossendrecht vindt het heerlijk om naast haar exposities in Vietnam, VS, Italië en Brazilië ook in het eigen Nederland te exposeren. 'Mijn schilderijen zijn mijn dromen en hebben daarom niet altijd raakvlak met het realistische', licht Liesbeth haar zeer kleurrijke werk toe.

Herman Deckers, nu woonachtig in Boxtel is een goede bekende in het Rooise waar hij voorheen woonde. Zijn buitenbeelden zijn voornamelijk abstract en Herman heeft een voorkeur voor het werken met harde en half-harde stenen. Hij vertelt dat hij zich volledig kan verliezen tijdens het hakken. 'Ik kan me hier helemaal in uitleven, daarom heb ik het schilderen achter me gelaten en houd me alleen nog bezig met beeldhouwen', aldus Herman.

Liesbeth Serlie uit Brakel, laat zich graag inspireren door de eenvoud van schoonheid, een houding of uitstraling. 'Ik heb een voorkeur voor olieverf, daar kan ik me goed in uiten', aldus Liesbeth. 'Daarbij probeer ik kleurrijk te werken zonder schreeuwerig te zijn. Naast het grote schilderwerk, werkt ze graag met krijt of bister wat kleiner en heel ander werk oplevert. Beide type werken, zijn te zien tijdens deze nieuwe expositie. De nieuwe expositie is vanaf nu tot en met januari te zien in het Zaken- en bestuurscentrum, Bastion 1 in Sint-Oedenrode. Iedereen is van harte welkom.