Odisco
Odisco

Odisco speelt niet goed en verliest ruim

Afgelopen zondag speelde Odisco thuis tegen Tuldania uit Esbeek. De trainer van Tuldania is een bekende van Odisco en beide trainers zijn goed bevriend. De wedstrijd zou daarom een mooi duel kunnen worden.

Odisco begon slordig aan de wedstrijd en had veel foute balplaatsingen. Tuldania speelde in hoog tempo en kon zo snel op 2-0 komen. Odisco speelde niet goed, maar kon tot 4-4 toch goed bij blijven via 3x Myrthe van Heereveld en Lisa Wouters. Hierna sloeg Tuldania het gat naar 4-7. Odisco kreeg geen grip op de aanvallen van Tuldania en bracht zelf aanvallend te weinig. Zo werd er gerust met 5-8. Myrthe van Heereveld maakte de 5e van Odisco. In de rust werd de dames verteld dat ze onder hun kunnen aan het spelen waren en ze moesten meer gretigheid tonen. Bovendien moest er verdedigend veel scherper gespeeld worden, dan kon er nog iets bereikt worden.

Na rust speelde Odisco verder waar het gebleven was: de dames uit Olland waren slordig en vaak was het tempo in de aanvallen heel laag. Tuldania liep snel weg naar 5-10, waardoor de wedstrijd beslist leek. Floor van Heeswijk kon 6-11 maken, maar Odisco kon niet in het spel komen. 10 minuten voor tijd werd het via Meike Leenderts en 7-12. In een time-out werd verteld alles op alles te zetten in de laatste 10 minuten. Deze laatste fase van de wedstrijd speelde Odisco wel wat feller en scherper, maar Tuldania bleef de betere partij. Via Myrthe van Heereveld werd de eindstand op 8-14 gezet. De dames van Odisco speelden onder hun kunnen en waren de mindere ploeg tegenover Tuldania. Door deze nederlaag komt Odisco in de onderste regionen van de competitie en er zal volgende week uit bij Neca gewonnen moeten worden.