v.l.n.r.: Hans van Genugten, Peter Termeer en Henk Oerbekke.
v.l.n.r.: Hans van Genugten, Peter Termeer en Henk Oerbekke.

De mannen achter de schermen

Cultuur

Sint-Oedenrode - Al maandenlang is het Roois Gemengd Koor aan het werk voor het jubileumconcert 2015. Begonnen met een startgedachte bij het bestuur, het leggen van een ei bij de diverse commissies, het uitzoeken en bestellen van de muziek, het werven van een projectkoor met gastzangers, de eerste repetities, een stemscholing, en het op vele punten inzetten van hulpkrachten uit eigen gelederen voor diverse programma-onderdelen. Bijna is het zover, 11 oktober is in beeld. Maar niet zonder de mensen achter de schermen. De mannen van de techniek.

De technische commissie zet de laatste puntjes op de i. Zij zorgen er voor dat het publiek straks kan genieten van een mooie uitvoering in een fraaie ambiance. Er wordt gewerkt aan decorstukken. Tijdens de repetities worden opmetingen gedaan voor de benodigde ruimte met zoveel extra gastzangers. Is het podium wel groot genoeg? Kan iedereen even zitten tijdens een intermezzo of korte pauze? Er wordt proef gedraaid met verlichting, geluid en projectiebeelden. Bij controle van de verlichtingsbalken blijkt dat de lampen vervangen moeten worden. Er wordt geen risico gelopen. De voorstelling moet soepel verlopen. Een feest voor jubilerend koor en toeschouwers. De mensen van cultureel centrum Mariëndael denken mee en verlenen de volle medewerking.

Straks op vrijdagmiddag 9 oktober zullen deze mannen hun werkstuk afleveren met de plaatsing van decor en podium. Het instellen van het geluid en de verlichting. Met als finishing touch een groepje op zaterdag bij de generale om de laatste hand te leggen aan inrichting en aankleding van de zaal. Het werk van Hans van Genugten, Peter Termeer en Henk Oerbekke, met aan de knoppen Stefan Toonen, zal het concert van koor en solist de glans verlenen van een mooi en sfeervol theater tijdens de uitvoeringen op zondag 11 oktober. Aan de mannen achter de schermen zal het niet liggen. Aan alles is gedacht. Zij verwachten geen oponthoud door technische onvolkomenheden. Maar ze kloppen het wel af!