Afbeelding

Finishing touch ontbreekt bij Ollandia

Sport

Olland - Afgelopen zondag reisde Ollandia af naar Sportpark De Bundel in Zeeland om de wedstrijd te spelen tegen de mannen van v.v. Festilent. Dat het een zware wedstrijd zou worden was vooraf duidelijk, maar niets is onmogelijk.

Festilent speelde namelijk de laatste jaren in 2de en 3de klasse en degradeerde vorig seizoen naar de 4de klasse, een tegenstander dus waar Ollandia rekening mee diende te houden. Met vier gespeelde wedstrijden en één punt wist iedereen dat een winnende partij van cruciaal belang en bittere noodzaak was om de aansluiting met de middenmoters niet te missen. Trainer Hugo van de Sande kon beschikken over een voltallige fitte selectie met uitzondering van Arno van Os die herstellende is van een zware knie-operatie en waarschijnlijk dit seizoen niet meer kan spelen. Het werd een open 1ste helft met voor zowel de thuis als de uitploeg volop mogelijkheden om de score te openen. Hiervoor kreeg Festilent in de 30ste min een enorme kans toen de man in het zwart floot voor een overtreding binnen de beroemde lijnen en de bal werd op de nog beroemdere stip gelegd. De goalgetter van Festilent ging achter de bal staan en poeierde de bal linksonder in de hoek. Door het goede voorbereidende werk van de Ollandia trainers wist goalie Tom Wouters waar de bal zou komen en met een sterk staaltje keeperswerk rammelde hij de bal uit het doel. Kans verkeken voor Festilent. Door het stoppen van de penalty werd het zelfvertrouwen van Tom Wouters zo mogelijk nog verder opgevijzeld en achteraf zou blijken dat Tom een van zijn beste wedstrijden uit zijn voetbalcarrière had gekeept. Dat hij in de laatste min van de 1ste helft - het enige doelpunt van de wedstrijd - de goed genomen en onhoudbare vrije trap van Festilent moest laten gaan was Tom niet aan te rekenen.

De 2de 45 min koos Ollandia uiteraard voor de aanval. Door het aanvallende spel van Ollandia was de achterhoede van Ollandia genoodzaakt scherp, oplettend en waakzaam te spelen om de counters van Festilent tijdig te kunnen elimineren. Het gevoel dat het erin zat overheerste, en de druk op Festilent werd vergroot, maar vooralsnog waren de spitsen van Ollandia niet scherp genoeg in de afwerking. Om "iets" te forceren koos trainer Hugo vd Sande halverwege de speelhelft voor enkele wissels die mogelijk het verschil zouden kunnen maken. Stefan Erven en Paul van Driel maakte plaats voor William Bekkers en Mike van Rooij. Maar ondanks dat Ollandia herhaaldelijk gevaarlijk dicht bij een doelpunt was moest het na 90 min met een onnodige nederlaag het strijdtoneel verlaten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding