Archief
Archief

Belangrijke punten voor dames 1 MHC

Na twee verliespartijen tegen gerenommeerde tegenstanders Breda en Oss werd het tijd om de draad op te pakken thuis tegen promovendus HCAS uit Asten.

Rooi kwam gedreven uit de startblokken maar toch was het HCAS die de eerste open kans kreeg die op magistrale wijze gered werd door doelvrouw Vera Simons. Desondanks bleef Rooi de bovenliggende partij met mooie snelle aanvallen. Het eerste doelpunt viel uit een spelhervatting door Iris van de Loo. Kort daarna was het Hilde Sijbers die met een vlijmscherp schot in de korte hoek probeerde te scoren. Rooi liet gedreven en goed hockeyspel zien. Een mooie strakke voorzet zorgde er voor dat Puck Schepens de 2-0 wist binnen te tikken. De dames uit Asten werden met de rug tegen de muur gehouden. Vanuit de verdediging wist Sabine Kuhne de bal goed te verleggen waardoor Pleun de Leijer hoger kon spelen en de verdediging van HCAS wist dol te draaien. Dit resulteerde in een doelpunt van wederom spits Puck Schepens. Door onoplettendheid en slordig spel wist HCAS direct terug te scoren. De dames zetten zichzelf weer op scherp na dit snelle tegendoelpunt. De scherpte en gedrevenheid resulteerde in een lange corner. Iris van de Loo tipte de bal binnen.

De tweede helft ging door zoals de eerste helft was geëindigd. Als tussendoortje kreeg HCAS een strafcorner die tot ieders verbazing het doel trof. Rooi kreeg kort daarna zelf een strafcorner die goed aangegeven werd door Sabine Kuhne. Helaas mistte Loes van der Heijden net. Een volgend doelpunt hing in de lucht aan Rooise zijde. HCAS kreeg wederom een strafcorner maar wist dit niet te benutten, waardoor Rooi een snelle counter kon bewerkstelligen. Helaas kwamen ze niet tot scoren. De laatste minuten van de wedstrijd probeerde HCAS nog wat terug te doen met hogere druk. Dit bracht lastige situaties teweeg rond het doel van Rooi. Desondanks nam Karien Thielen haar verdediging mee op sleeptouw en weerhield HCAS tot scoren. Door de overwinning kan Dames 1 weer omhoog kijken in de eerste klasse.