Boskant verloor van Schadewijk

Boskant opnieuw met lege handen

Boskant - Het is Boskant niet gelukt het tij te keren. Na de nederlaag tegen WEC, vorige week, kreeg Boskant opnieuw klop, deze keer in de thuiswedstrijd tegen FC Schadewijk. Met 0-3 trokken de bezoekers aan het langste eind.

Boskant opende opvallend goed. Al binnen de minuut had de 1-0 op het scorebord kunnen staan! Na een dribbel van Maikel Merks belandde de bal voor de voeten van Frank van der Heijden die de bal snoeihard richting kruising stuurde. Maar FC Schadewijk doelman Martin Roelofs bleek zich in de warming-up goed te hebben voorbereid en tikte de bal stijlvol uit de kruising. Het optimisme van de thuisclub kreeg een dreun toen Sven Danen in de 9e minuut door de verdediging van Boskant slalomde, Boskant keeper Tom van der Heijden passeerde en de bal droog binnenschoot: 0-1. Boskant rechtte de rug en ging vol energie op zoek naar de tegentreffer. Eerlijk gezegd werkten de bezoekers niet heel erg mee, want naast hun fysieke inbreng bleken ze ook nog aardig te kunnen voetballen. Toch was Boskant enkele keren dicht bij de gelijkmaker. In de 28e minuut bijvoorbeeld toen de bal bij de bezoekers, door druk van de Boskant voorhoede, slecht werd uitverdedigd en Maikel vanaf ruim 20 meter ternauwernood naast schoot. En in de 38e minuut nog een keer toen Maikel vanaf de achterlijn tegen doelman Roelofs op schoot en de kopbal (rebound) door Roy van der Linden tegen een verdedigend hoofd  belandde.

Tot ruim 10 minuten na de theepauze ging het gelijk op, maar toen Tom Vos in de 56e minuut de bal, na een verloren kopduel, voor de voeten kreeg en de 0-2 binnenschoot, werd het uitzicht op een goed resultaat er voor de thuisclub niet beter op. Heel even veerde Boskant op. In de 58e minuut leek de aansluitingstreffer in de maak na een scrimmage voor het FC Schadewijk doel. Maar de bal wilde er maar niet in, zelfs niet na een ogenschijnlijk goede inzet van Maikel die de bal door een verdedigend been van de doellijn gehaal zag. Soms heb je ook een beetje geluk nodig! De ruimte die ontstond door het aanvallende spel van Boskant werd dankbaar benut door de snel counterende bezoekers, geholpen door de goede uittrappen van doelman Roelofs. In de 64e minuut bijvoorbeeld had Boskant geluk dat bal de achterlijn al was gepasseerd, voordat Mitch Gielis doel trof. Vijf minuten probeerde Mitch het opnieuw, nu vanuit een vrije trap. Z'n inzet werd door Tom fraai tot corner verwerkt. En in de 82e minuut had Boskant geluk dat de inzet van Tom Vos op de paal belandde. Eén minuut later had Sven Danen de 0-3 op z'n schoen. De penalty, gegeven na een lichte overtreding binnen de 16, werd door Tom voortreffelijk uit het doel geranseld. Toch kwam de 0-3 er; in de allerlaatste minuut, toen een snelle harde uittrap van doelman Roelofs via een voorzet van Joey van Schijndel simpel door Bas van Rooij werd binnengetikt: 0-3.

Door deze uitslag blijft Boskant nog in het linker rijtje, maar zakt wel van de 2e naar de 7e positie. Met de uitwedstrijd tegen (het lastige) Ollandia in het verschiet, aanstaande zondag, zal het beter moeten, wil deze stand in ieder geval gehandhaafd blijven!