Archief
Archief

Verdiende overwinning Rhode in Dinther

Sint-Oedenrode - Rhode nam zondagmiddag verdiend drie punten mee uit Dinther waar op grond van een sterke eerste helft de overwinning Rhode toekwam. De Dintherse ploeg toonde veel inzet maar was voetballend de mindere.

De eerste twintig minuten gebeurde weinig in deze wedstrijd. Er ging wel dreiging uit van de opnieuw sterk spelende Teun Latijnhouwers, maar kansen leverde dit niet op. Ook Avesteyn creëerde geen kansen en probeerde met lange ballen de voorwaartsen in stelling te brengen, hetgeen nauwelijks gevaar opleverde. De eerste echte kans was meteen raak. In de tweeëntwintigste minuut bood Teun Latijnhouwers met een goede actie Tim Stewart de kans Rhode op voorsprong te brengen. Tim faalde niet en scoorde. In de tweeëndertigste minuut redde keeper Paul van Heesch knap een kopbal uit een corner, in feite het enige gevaar van Avesteyn. Rhode had via Joep van de Mortel de eerste helft met een riante 0 – 2 kunnen afsluiten, maar de keeper van Avesteyn wist met een knappe redding deze grotere voorsprong te voorkomen.

Avesteyn begon de tweede helft feller dan Rhode en wist dit meteen met een doelpunt in de zevenenveertigste minuut te belonen. Richard van Houtum rondde een aanval fraai af en scoorde de 1 – 1. Hierna werd de wedstrijd wel wat levendiger, alhoewel Rhode wel de beter voetballende ploeg bleef. Over en weer werden enkele kansjes gecreëerd, waarbij Avesteyn steeds de lange bal bleef hanteren en Rhode voetballend openingen bleef zoeken. Het betere spel van Rhode werd in de vierenzeventigste minuut beloond. Opnieuw een fraaie actie van Teun Latijnhouwers werd eveneens fraai afgerond door Joep van de Mortel. Rhode bleef uiteindelijk makkelijk overeind en creëerde via de sterk ingevallen Koen van der Zanden en Teun Latijnhouwers nog kansen om de voorsprong uit te breiden. Al met al een mooie overwinning, waardoor Rhode blijft meedraaien in de top van de klassering in de derde klasse D.

A.s. zondag speelt Rhode thuis tegen debutant Hapse Boys dat uit de eerste 4 wedstrijden maar een punt wist te halen en niet tot scoren wist te komen. Afgelopen zondag werd er wel gescoord tegen Margriet en dat was ook voldoende om de eerste winst binnen te halen.