Woensdagavond werd het beklonken.
Woensdagavond werd het beklonken.

VVD Meierijstad officieel opgericht

Politiek

Sint-Oedenrode - Afgelopen woensdagavond hebben de drie verschillende lokale VVD afdelingen (Schijndel, Sint-Oedenrode & Veghel) een historische VVD avond gehad. De lokale afdelingen gingen symbolisch ter ziele en de nieuwe VVD Meierijstad werd opgericht.

Van de drie 'oude' voorzitters van de lokale afdelingen, Martien van Erp (VVD Sint-Oedenrode), Bob van Leur (VVD Veghel) en Harry Bekkers (VVD Schijndel a.i.), zal deze laatste tot de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 23 november 2016 voorzitter van VVD Meierijstad zijn.
In Het Klooster te Zijtaart hadden de drie verschillende lokale VVD afdelingen separaat hun laatste Algemene Leden Vergadering (ALV) waarin werd teruggekeken op mooie tijden en waarin uiteraard ook de leden zich officieel moesten uitspreken over de ontmanteling van de lokale VVD afdeling en de oprichting van de nieuwe VVD Meierijstad. Na afloop van deze 3 vergaderingen vond direct in de grote zaal van Het Klooster de oprichtingsvergadering van VVD Meierijstad plaats.
Deze oprichtingsvergadering werd geleid door Monique List als afgevaardigde van de Kamer Centrale van de VVD. Naast Monique waren er nog tal van andere VVD prominenten aanwezig op deze memorabele dag voor alle liberalen van de nieuwe gemeente Meierijstad.
Het nieuwe bestuur van VVD Meierijstad zal bestaan uit alle oud-bestuursleden van de drie VVD afdelingen; slechts een bestuurslid uit Sint Oedenrode is gestopt vanwege persoonlijke redenen. In de oprichtingsvergadering stelde het bestuur Harry Bekkers voor als nieuwe voorzitter van VVD Meierijstad; zijn kandidatuur werd unaniem aangenomen en met veel enthousiasme ontvangen door de leden. Bob van Leur & Martien van Erp, de overige 2 'oude' voorzitters: 'Harry heeft zeer veel ervaring als voorzitter, heeft reeds menige verkiezingen tot een goed einde gebracht en heeft de juiste uitstraling van een gedreven en oprechte 'pater familias' om deze nieuwe club daadwerkelijk samen te smelten en voor te bereiden op gemeenteraadsverkiezingen van 23 november 2016. Na de verkiezingen zullen we kijken welke voorzitter en welk bestuur het beste aansluit richting de toekomst van VVD Meierijstad; voor nu zijn we zeer blij met het mandaat van de VVD Meierijstad leden om Harry Bekkers aan te wijzen als voorzitter'.
Tot aan begin 2017 hebben de fractieleden en wethouders van VVD Veghel en VVD Sint Oedenrode nog de focus op hun bestaande gemeentes, maar zullen richting de daadwerkelijke fusie van de 3 gemeenten meer en meer ook samenwerken. Nick de Laat, fractievoorzitter van VVD Sint Oedenrode: 'de drie gemeenten hebben alle drie een electoraat dat de VVD goed gezind is; bij de landelijke verkiezingen stemmen veel personen op de VVD, bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn er soms de lokale partijen die stemmers afsnoepen, maar het is aan ons om hen te overtuigen om lokaal ook hun stem aan ons te geven.' Harrie van Rooijen, fractievoorzitter van VVD Veghel: 'ik kijk met een goed gevoel terug op deze oprichtingsbijeenkomst van VVD Meierijstad; we zijn allemaal VVD'ers en vinden elkaar niet alleen in de liberale gedachte, maar ook in de gezelligheid en dat is niet onbelangrijk'!

Afbeelding