Rick van den Oever
Rick van den Oever

Rick van den Oever wint 'tussendoortje'

Sport

Sint-Oedenrode - Nog enkele maanden en dan beginnen voor Rick van den Oever en zijn concurrenten de spannende kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen in Rio. Nu benut de Rooise schutter zijn tijd om veel wedstrijden te schieten en te trainen. Vorige week speelde Rick een 'tussendoortje', wat hij meteen won. Het betrof een 3D-wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap.

Bij het zogenaamde 3D-schieten, gaan schutters het veld in om op 'dieren' te schieten. Het zijn allemaal doelen die op verschillende afstanden worden geplaatst. "Dat is erg goed om te oefenen hoe je een afstand moet inschatten. Het ging erg lekker", vertelt Rick. De Rooienaar werd Nederlands Kampioen. Wederom, want ook vorig jaar won hij deze titel.
Volgende week begint het indoor seizoen. Rick's voornemen is om zoveel mogelijk wedstrijden te gaan lopen. Nu hij weer thuis woont, heeft hij de rust in zijn hoofd teruggevonden. Hij traint er veel, nog twee dagen op Papendal met de selectie. Rick zit bij de zes beste schutters van ons land. Met die zes gaat hij strijden voor drie tickets voor Rio. Deels wordt dat bepaald door beoordelingen, maar deels ook door resultaten.