Archief
Archief

RDS'ers Piet en Martien van Erp schakelen titelfavorieten uit

Sport

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 22 september werd de eerste ronde gespeeld voor de Brabantse bekerkampioenschappen dammen in Tilburg. Met vier spelers was RDS goed vertegenwoordigd in dit toernooi. Door de zware loting waren de verwachtingen echter niet hoog gespannen.

In de nieuwe regels voor het bekerkampioenschap is vastgelegd dat degene die meer dan 50 ratingpunten meer heeft dan de tegenstander de partij moet winnen. Bij remise gaat de tegenstander met de lagere rating over naar de volgende ronde. In alle vier de partijen hadden de RDS'ers aan remise voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Johan Rijnen met een rating van 875 had weinig in te brengen tegen Tilburger Theo van de Hoek (1208) verloor kansloos. Harm van der Veen (729) daarentegen wist Dongenaar Simon Rompa (882) knap op remise te houden en mag verder in het toernooi. De verrassingen van de avond kwamen echter van de gebroeders van Erp. Piet (877) wist na een pittige partij Jan van den Hooff die maar liefst een rating heeft van 1167 en tot één van Brabants sterkste spelers behoort nipt op remise te houden. Martien van Erp (943) sloot een mooie avond voor RDS in stijl af door de bekerkampioen van vorig jaar, TDV'er Tom Swelsen (1061), een dikke remise af te dwingen.
De volgende ronde wordt op donderdag 15 oktober in Uden. Piet van Erp is voor die ronde vrijgeloot terwijl Martien van Erp het moet opnemen tegen Theo van de Hoek. Harm van der Veen treft als tegenstander de sterke Ties Slagter uit Rosmalen.