Archief
Archief

VV Nijnsel/TVE Reclame pakt drie punten

Sport

Sint-Oedenrode - Onder een heerlijk "Indian Summer" zonnetje speelde VV Nijnsel/TVE Reclame in de voetbalhoofdstad van Nederland tegen Woenselse Boys. Nijnsel startte voortvarend en binnen de minuut was het al bijna raak. Een voorzet bij de tweede paal werd door Rick van der Vleuten uit een lastige hoek op de paal gekopt.

Na 9 minuten kwam de voorsprong er wel. Johan van der Pas maakte zich knap vrij net buiten de zestien en draaide de bal prachtig via de paal binnen. Goed voorbeeld doet volgen moet Stefan Hulsen gedacht hebben. Na ruim een kwartier deed hij namelijk hetzelfde alleen dan vanaf de rechterkant. Na deze vroege comfortabele voorsprong bleef Nijnsel de betere partij. Woenselse Boys beperkte zich tot counteren wat nauwelijks gevaar opleverde. Nog voor rust zorgde Arjan van Zutphen voor een derde treffer. Vanaf links passeerde hij zijn tegenstander en met zijn rechterbeen schoof hij de bal in korte hoek.

Na rust werd het spel onrustig en slordig. Echt grote kansen leverde dat niet op aan beide kanten. Het was echter Nijnsel dat het zichzelf moeilijk maakte en de tegenstander weer in het zadel hielp. Harold F. van de Laar wilde de bal weghalen, maar helaas schoot hij de bal tegen medespeler Toby Verhoeven aan en via zijn been verdween de bal in het doel. Woenselse Boys kwam hierdoor weer wat meer in de wedstrijd en voerde de druk op. Nijnsel gaf niet veel weg, maar moest 5 minuten voor tijd toch een tweede treffer incasseren. Een vrije trap werd voor het doel gebracht en prima ingekopt bij de eerste paal. Kort hierna werd het bijna gelijk. Een lob van grote afstand werd door keeper Youri Dortmans nog net onder de lat vandaan gehaald. Dit was het laatste wapenfeit van Woenselse Boys en het slotakkoord was dan ook voor Nijnsel. Een vrije trap van Stefan Hulsen werd door Rick van der Vleuten van dichtbij binnen geschoten. Een goeie overwinning waardoor Nijnsel/TVE Reclame weer een plaats in de brede middenmoot ingenomen heeft. Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen koploper Wilhelmina Boys uit Best dat verrassend verloor van EMK en hierdoor maar drie punten voorsprong heeft op Nijnsel. Hopelijk blijven de punten op Den Eimert en wordt de stijgende lijn doorgetrokken.