Afbeelding

Rooise BMX-ers snel onderweg

Sport

Sint-Oedenrode - Onder een stralende herfstzon op zondag 27 september werd de 9e AK wedstrijd van 2015 gereden. Met nog één wedstrijd te gaan werd het een spannende strijd om de beste kaarten voor de finaleritten te bemachtigen. Er werd scherp en snel gereden met mooie resultaten.

Fedde de Bie, Boys 9 jaar, werd in de manches 3x 5e. Jelt de Bie, Boys 11 jaar, reed in de manches 3x een 6e plaats bij elkaar en in de B finale werd hij 5e. Bas Verhagen reed zowel de open als de eigen klasse. In de open klasse rijd hij bij 10/11 jaar, hij won alle 3 zijn manches en ook de halve finale. In de finale werd hij heel netjes 2e. In zijn eigen klasse, Boys 12 jaar is Bas helaas in de eerste manche gevallen en met een 4e en 5e plaats in de volgende manches was hij jammer genoeg uitgeschakeld voor een start in de kwartfinale.

Kyro van Schijndel rijdt eveneens bij de Boys 12 jaar, hij won de eerste 2 manches en met een 2e plaats in de 3e manche plaatste hij zich voor een kwartfinale waarin hij 2e werd. In de halve finale werd er hard gestreden om de eerste 3 plekken, Kyro mengde zich goed in die strijd en er werd telkens van plaats gewisseld, uiteindelijk kwamen de eerste 3 rijders met slechts een wiellengte verschil over de finish, Kyro werd hierbij 3e en plaatste zich daarmee voor de A finale waarin hij heel netjes 5e werd.

Jelle van Delft rijdt ook de open en de eigen klasse. In de open klasse, 12/13 jaar, won Jelle 2 van de 3 manches en in de laatste manche werd hij 2e. Met een 4e plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de finale waarin hij na een bliksemstart een hele knappe 2e plaats pakte. In zijn eigen klasse, Boys 14 jaar, werd Jelle 2-2-3 en daarmee plaatste hij zich voor de halve finale, waarin hij 7e werd dat hem een startbewijs voor een zeer spannende B finale opleverde. De finish was zo close dat het onduidelijk was of Jelle op een 2e of 3e plaats is geeindigd. De volgende wedstrijd is de laatste AK wedstrijd van 2015, deze wordt gereden in Made op zondag 04 oktober.