Archief
Archief

Rhode pakt pas in de slotfase een puntje

Nog net op het nippertje pakte Rhode alsnog een puntje. Uiteindelijk blij met een puntje in de laatste minuten, maar dat puntje was zeker op basis op de eerste helft meer dan verdiend.

Die eerste helft was het aanzien waard, Margriet is een voetballende ploeg die ook de aanval kiest. In het eerste half uurtje was Rhode de betere ploeg. Vooral in het eerste kwartier waren er volop kansen. De eerste mogelijkheid was er al in de 2e minuut uit een voorzet van Joep vd Mortel. In de 5e minuut werd Joep Vermelfoort goed aangespeeld door Tim Stewart, maar hij kon net niet uithalen. Vervolgens was er nog een kans voor Teun Latijnhouwers en een voorzet van Daan van Dinten die rakelings voorlangs ging. In de 13e minuut ging een lob van Teun Latijnhouwers net over. In de 24e minuut werd Teun in een duel onderuit gehaald, en het was een beetje een twijfelgeval of het misschien een strafschop was. In de 27e minuut kwam de eerste serieuze kans voor Margriet uit een corner en dat was eigenlijk ook het moment dat zij beter in de wedstrijd kwamen. Vlak voor rust (43e min) kwam Margriet uit hun tweede gevaarlijke moment op voorsprong. Hun scorende spits Joey Schuurmans werd aangespeeld vanaf de vleugel en hij wist wel raad met deze kans, 0-1. Joep Vermeltvoort kreeg vervolgens nog een kans op de gelijkmaker.

In de tweede helft viel er niet zo veel meer te genieten. Zowel Margriet als Rhode kregen een aantal kansjes, maar de wedstrijd haalde niet het niveau van voor de rust. Margriet probeerde tijd te rekken, en Rhode was niet bij machte om het de verdediging van Margriet erg moeilijk te maken. Kyron Brus zag een lob op de lat komen, maar dat was eigenlijk wel het belangrijkste wapenfeit. In de slotfase kwamen er toch nog een paar kansen en uit een rommelige situatie schoot Bas van Kuringen in de 87e minuut de uiteindelijk toch verdiende gelijkmaker binnen, 1-1.

Komende zondag speelt Rhode de uitwedstrijd tegen Avestijn. Vorig jaar speelde het uit gelijk, Avesteijn is een stugge ploeg en zondag haalde het bij FC Uden een puntje weg, nadat het lang met 0-1 had voor gestaan.