Boskant verloor van WEC

WEC zet Boskant met beide benen op de grond

Boskant is haar ongeslagen status op wel zeer "rigoureuze" wijze kwijtgeraakt. Na 90 minuten voetbal stond er een stand van maar liefst 4-1 op het scorebord. WEC was duidelijk de betere ploeg deze middag.

De start van Boskant leek veelbelovend, want binnen enkele minuten ontstonden er al enkele gevaarlijke situaties voor het doel van de thuisclub. Maar na 6 minuten viel het doelpunt aan de andere zijde, toen WEC spits Danna Marra profiteerde van aarzelen in de Boskant verdediging en de 1-0 binnenschoot. Gesterkt door dit snelle doelpunt nam de thuisclub het initiatief over waardoor Boskant zich voornamelijk moest beperken tot verdedigen. In de 22e minuut leek de 2-0 in de maak, maar Boskant doelman Tom van der Heijden wist de schuiver van Yoeri Verbakel knap tot corner te werken. Na ruim een half uur spelen vergrootte WEC haar voorsprong. Bij een kopduel belandde de bal voor de voeten van Steef Rovers die niet aarzelde en de bal onhoudbaar voor Tom tegen de touwen schoof: 2-0. In de 36e minuut leek Maikel Merks, na een goede pass van Brett Veldkamp op weg naar de aansluitingstreffer, maar WEC doelman Harm Welte was ruim op tijd z'n doel uit om de dieptepass onschadelijk te maken.

De eerste actie na rust was voor de thuisclub, die direct vanaf de aftrap een goede mogelijkheid hadden via Mark Smits, maar z'n inzet miste alle kracht. Daarna kreeg Boskant tot twee keer toe een goede mogelijkheid voor minimaal de aansluitingstreffer. Allereerst in de 51e minuut toen de inzet van Roy van der Linden door een van de verdedigers werd geblokkeerd en de rebound die voor de voeten van Maikel kwam, door hem van dichtbij over het doel werd gelepeld. En in de 59e minuut toen een hoge trap van Rens van de Wijdeven bij de 2e paal leek binnen te vallen maar via binnenkant paal er toch weer uit kaatste. Het zou een gelukstreffer zijn geweest, maar wie daar om maalt … Daarna nam de thuisclub de regie weer in handen en kreeg enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Het doelpunt viel aan de andere zijde. Na een overtreding op Maikel, binnen de 16, ging de bal voor Boskant op de stip. Brett benutte dit buitenkansje en gaf doelman Welte in de 76e minuut geen kans: 2-1. De vreugde aan Boskant zijde was maar van korte duur, want precies 2 minuten later was de snelle Kevin van de Bogaard bij een dieptepass de verdediging van Boskant te snel af en schoof de 3-1 binnen.
Daarmee was het echter nog niet gedaan. In de 82e minuut kreeg Boskant opnieuw een penalty na een (ongelukkige) handsbal binnen het WEC 16 meter gebied. Deze keer wist doelman Welte de inzet van Brett echter uit z'n doel te ranselen. Daarmee was de wedstrijd voor Boskant wel zo'n beetje gelopen. WEC profiteerde van de ruimte en wist via Kevin (die daarmee z'n tweede doelpunt maakte) in de allerlaatste minuut de eindstand op 4-1 te brengen.