Archief
Archief

Wederom verlies waterpolodames Argo

Sport

Sint-Oedenrode - Ondanks het verlies vorige week tegen de Treffers in Rosmalen, had Argo er dit weekend vertrouwen in dat er punten gehaald zouden worden. De uitwedstrijd tegen AquAmigos, dit jaar gepromoveerd naar de 1e klasse district, stond op de agenda in het mooie zwembad de Olympia in Waalwijk.

De eerste wedstrijd had AquAmigos reeds dik gewonnen en dus hadden deze dames alle reden om vertrouwen te hebben. En dat werd al snel duidelijk want binnen een minuut keek Argo tegen een 2-0 achterstand aan door gebrek aan scherpte in de verdediging. Gelukkig was het wel Argo die door een overtal situatie de aansluitingstreffer kon maken waardoor er een wedstrijd ontstond met twee gelijkwaardige teams. AquAmigos speelde fysiek hard en door knappe afstandsschoten wist het toch regelmatig doel te treffen. Door het fysieke spel van AquAmigos kreeg Argo regelmatig te maken met een overtalsituatie. Daar maakten de dames uit Rooi dan ook de meeste doelpunten uit. Na het derde partje was Argo met een 5-8 voorsprong de meest gelukkige in de wedstrijd. Door goed verdedigingswerk van Gabri van Boxmeer en Lotte van Schijndel werd de angel uit het spel van AquAmigos gehaald. Helaas bleek Argo niet in staat te zijn om de wedstrijd ook uit het vuur te slepen. Kreeg Argo in het begin nog regelmatig een overtal situatie, in het laatste deel van de wedstrijd kreeg het vooral een aantal keer de vrije bal tegen. Hierdoor kreeg Argo geen kans meer om de voorsprong uit te bouwen en AquAmigos werd in het zadel geholpen. Met een einduitslag van 9-8 in het voordeel van AquAmigos krijgt Argo te weinig. Het was een gelijkwaardige wedstrijd dus een punt was verdiend geweest. Maar de complimenten gaan toch uit naar AquAmigos die als debutant in staan was om partij te bieden aan de nummer 3 van vorig jaar. Doelpunten voor Argo werden gemaakt door: Paula Smit (2x), Lotte van Schijndel, Anita vd Heijden, Liesbeth van der Korst en Josine Raaijmakers (3x).

Zwemmen
Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de 1e Competitie wedstrijd die gehouden wordt in zwembad 'De Wiemel' in Deurne. Aanvang 14.00 uur.