Archief
Archief

Odisco wint van koploper en staat mee bovenaan

Olland - Odisco speelde afgelopen zondag tegen Vessem. Vessem had nog geen verliespunten, maar Odisco was gebrand een goed resultaat te halen om zo mee bovenaan te komen.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd: verdedigend was Odisco zeer geconcentreerd en aanvallend werden de nodige kansen benut. De afmaak was nog niet scherp en zo was de stand na 15 min 0-0. Hierna wist Lisa Wouters 2x te scoren en wist Meike Leenderts in de 19e minuut Odisco op 3-0 te zetten. Meteen hierna wist ook Vessem te scoren. De rest van de 1e helft bleef Odisco beter, maar had moeite met het afronden van de kansen. Ruststand 3-1. In de rust werd verteld dat Vessem feller en meer fysiek uit de kleedkamers zou komen en dat Odisco fel moest blijven. Met meer vertrouwen in de afmaak zouden de punten dan in Olland blijven.
De 2e helft begon Vessem beter en kon snel 3-2 maken. Maar in 2 minuten sloeg Odisco het gat naar 5-2 via Lisa Wouters en Floor van Heeswijk. Hierna maakte Vessem snel de 5-3. Odisco bleef nu geconcentreerd verdedigen en had het aanvallend zwaar. Beide ploegen schoten veel, maar scoorde niet. 12 minuten voor tijd kon Lisa Wouters de voorsprong vergroten naar 6-3. De verdediging stond als een huis en aanvallend speelde Odisco lange en slimme aanvallen. In de laatste minuut kon Marlon van Heeswijk het definitief beslissen door 7-3 te maken. Odisco speelde vandaag fel wilde koste wat kost winnen en overrompelde Vessem hiermee. Hierdoor staat Odisco op een gedeelde 1e plaats en heeft een goede start van de veldcompetitie. Volgende week speelt Odisco uit tegen Bio in Veldhoven.