Archief
Archief

Ollandia te laat bij de les

Alle voorbereidingen, afspraken, strijdwijze, etc ten spijt als je na 6 minuten op een 2-0 achterstand staat dan is dat allemaal voor niets geweest. Al na 1 minuut was een verkeerde, te zachte  inspeelpass van René Raaijmakers de aanleiding voor de 1-0.

Niek van Sonsbeek kreeg de bal in zijn voeten aangespeeld en wist vanaf de rand zestien de verre hoek te vinden waarbij ook keeper Tom Wouters en niet helemaal goed uitzag. Amper van deze tegenslag bekomen kreeg NLc'03 een vrije trap toegewezen op de hoek van het zestienmetergebied. Niek van Sonsbeek plaatste de bal langs het muurtje waarna Tom de bal helaas niet klemvast had en werd de terugspringende bal door een ingelopen speler van Nlc'03 tegen het net gewerkt, 2-0. Hierna ging Ollandia wat meer voetballen zonder dat het hoogstaand werd. Er kwamen ook wat kansjes en als je dan het geluk hebt om de aansluitingstreffer te maken dan kan je het tij misschien nog keren. Zo kreeg William Bekkers in de 18e minuut een dot van een kans toen een geblokte bal op 8 meter van het doel voor zijn voeten kwam maar helaas raakte hij de bal verkeerd en ging daardoor ver over het doel. In de 20e minuut was het Robert Erven die een uitstekende actie op de achterlijn wilde bekronen met een schot op doel waar terugleggen op de vrijstaande Jan Wouters een veel betere optie was geweest. En in plaats van de aansluitingstreffer te scoren kregen we de 3-0 om de oren want een prima aanval over rechts werd door Wouter Bijl van Nlc'03 knap afgemaakt. Met die stand gingen we de thee opzoeken.

Na de pauze werd het allemaal wat beter maar een 3-0 achterstand maak je niet zomaar goed. Even kregen we hoop toen Jan Wouters en de 50e minuut verwoestend uithaalde op de hoek van de zestien en de bal prachtig in de verre bovenhoek schoot. Helaas wat dat niet de opmaat naar meer want Nlc'03 speelde behoudend de wedstrijd uit al waren er nog wel een paar dreigende situaties voor het Nlc'03 doel. Uiteindelijk was het toch weer Nlc'03 die het doel wist te vinden toen ze in de 90e minuut vanuit een duidelijke buitenspelsituatie door mochten gaan van de leidsman en de 4-1 op het bord lieten noteren. Hopelijk zijn we volgende week met de kermis tot meer in staat tegen Fc Schadewijk.