Wie wordt de neije?
Wie wordt de neije?

Tip van de Prins: Tip 4

Cultuur

Ze hebben veel werk met de adjudant

Tip 4 gaat over de nieuwe Adjudant van Papgat, hij krijgt hiermee in het voortraject de aandacht die een Heer verdiend. Een Heer Adjudant is de sturende kracht en de steun en toeverlaat van de Prins. Samen maken zij het Carnavalsfeest in Papgat elk jaar tot een schitterende happening. Wel jammer dat er in deze tip een negatieve lading verpakt lijkt te liggen, iets wat natuurlijk zeker niet het geval zal zijn. Een voor de hand liggende oplossing zou kunnen zijn dat de Adjudant niet de beschikking heeft over een rijbewijs en dus altijd gehaald en gebracht moet gaan worden tijdens het carnavalsfeest. Dan kun je gerust stellen dat de PK er erg veel werk bij gaat krijgen. Of is de nieuwe Adjudant in het verleden al eens Adjudant geweest en denk hij misschien dat hij alles al beter weet. Maar wat te denken van de volgende mogelijkheden; Hij heeft een afwijkend postuur en zijn smoking moet met de hand gemaakt worden. Hij moet nog gaan verhuizen om tijdig in Papgat te wonen en de PK gaat hem een handje helpen. Hij rijdt in een opvallende auto en is tijdens het spel 'de Jacht op de Prins' makkelijk te volgen.
De normale uitdrukking zou zijn 'Ze hebben veel werk bij de Adjudant'. De vraag die nu opkomt is, heeft de Prinskeuzecommissie er bewust voor gekozen een tekst met het woordje 'met' aan te leveren of zit hier een foutje in de tekst. Dit laatste kan ik mij zeker niet voorstellen met Docent/Prins Igo Pap in de Prinskeuzecommissie. Als dit echter wel het geval is dan zou je ook kunnen denken aan de onderstaande opties: hij werkt bij een Uitzendbureau, is hij Aardewerk Importeur of heeft hij een baan bij Vluchtelingenwerk. Als dit laatste het geval is heeft de toekomstige Adjudant het op dit moment wel erg druk.

In Rooi wordt i.p.v. 'veel werk' eerder gezegd 'hij hè 'nne berg werruk....'. Zou de Adjudant in het grondverzet werkzaam zijn? Veel werk heeft ook wel iets weg van Drukwerk en zouden wij het misschien in die richting moeten gaan zoeken. Of is de Adjudant zo populair waardoor de PK nu al de fans moeilijk op afstand kan houden. Ik neem aan dat de leden van 'de Heeren Adjudant' vanaf nu de ontwikkelingen scherp in de gaten zullen houden. Deze club wil natuurlijk vooraf wel weten of de nieuwe Adjudant later toe kan treden tot deze Heeren.

Je kunt je oplossing mailen naar de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: Sandra van der Linden, lindensa@zonnet.nl En ben jij de eerste die het koppel goed heeft geraden, dan word je persoonlijk door de nieuwe Prins en Heer Adjudant gefeliciteerd en krijgt je een overheerlijke fles Papgatwijn en natuurlijk de eeuwige roem.