Archief
Archief

Knappe overwinning van Rhode in Geffen

Wat vooraf als lastige uitwedstrijd werd beschouwd tegen Nooit Gedacht uit Geffen werd in de praktijk een verdiende overwinning. Rhode was nagenoeg de gehele wedstrijd de beter voetballende ploeg en nam terecht de drie punten mee naar Sint-Oedenrode.

Rhode begon sterk aan de wedstrijd en creëerde direct enkele kansen. In de voorhoede kreeg Teun Latijnhouwers na drie jaar blessureleed een basisplaats. Het was voor Rhode goed dat Teun bewees nog steeds van waarde te kunnen zijn voor het eerste elftal. In het eerste kwartier waren er drie scoringskansen voor Rhode, helaas werden deze niet benut. De beste kans was voor Joep Vermelfoort die alleen op de keeper af ging, helaas kon de keeper verhinderen dat Joep scoorde. Nooit Gedacht stelde hier weinig tegenover met slechts één kansje in de eerste helft.

Ook in de tweede helft bleef Rhode de betere ploeg en begon met een kopkans voor Joep Vermelfoort in de zesenveertigste minuut. Het was alleen nog maar afwachten wanneer het betere spel van Rhode beloond zou worden met een doelpunt. Uiteindelijk kwam deze voorsprong in de vierenzestigste minuut. De sterk spelende Tim Stewart gaf een voorzet die Joep van de Mortel de goal in kon koppen. Na deze voorsprong probeerde Nooit Gedacht de stand gelijk te trekken maar verder dan twee schoten kwam Nooit Geacht niet. Ook het geloof dat er deze middag een puntje te behalen zou zijn tegen Rhode ontbrak. Rhode bleef goed voetballen en in de vijfentachtigste minuut scoorde Kyron Bros met een prachtig afstandsschot de 0 – 2 binnen. Hiermede stelde Rhode de overwinning helemaal veilig. Het werd zelfs bijna 0 -3 door een kopkans voor Joep van de Mortel, de bal ging net over de goal. Rhode boekte een belangrijke overwinning een houdt aansluiting met de top van het klassement.

Komende zondag is er weer een thuiswedstijd. Margriet is dan de tegenstander. Margriet kan dit jaar weer beschikken over hun veel scorende spits Joey
Schuurmans, maar heeft toch ook moeilijke start gehad en ondanks drie doelpunten van Schuurmans wacht het nog op de eerste overwinning.