Jade Kluijtmans
Jade Kluijtmans

Jade Kluijtmans wint Masters Oost-Brabant

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend was TV Bokt in Eindhoven gastheer voor het eindtoernooi van het Masterscircuit district Oost-Brabant. In het afgelopen toernooiseizoen konden spelers punten verdienen door te spelen in een toernooi in een single-onderdeel zonder leeftijdsbeperking. De 13-jarige Jade Kluijtmans wist zich voor het eindtoernooi te kwalificeren voor de Dames Enkel D, speelsterkte 5.

Nadat Jade in de eerste ronde met 6-0, 6-2 had gewonnen van Konstantina Skarlatou, trof zij in de kwartfinale de als eerste geplaatste Sanne van Rooij. In een gelijk opgaande strijd toonde Jade zich de meest constante en met 7-5, 6-4 trok zij de overwinning naar zich toe. In de halve finale moest haar tegenstander Tessa Cöp als gevolg van een blessure helaas een walk-over geven, hetgeen betekende dat Jade naar de finale ging.
In deze finale moest zij het opnemen tegen Sophie Danckaarts. Met volle overtuiging ging Jade de wedstrijd in en zij kwam geen moment in de problemen. Met 6-2, 6-2 kroonde zij zich tot de terechte winnaar van de Masters.