Julius Dreysandt zu schlamm
Julius Dreysandt zu schlamm

Orgelspel en poëzie

Cultuur

Sint-Oedenrode - De talentvolle organist Tommy van Doorn zal op 27 september in de Sint-Genovevakerk in Breugel een orgelconcert verzorgen op het historische Vollebregtorgel. In afwisseling met de orgelmuziek zal dichter Julius Dreyfsant zu Schlamm gedichten voordragen. De muziek en de poëzie zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd.

Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma werd Tommy van Doorn in 2009 toegelaten tot het Conservatorium in Tilburg waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Henco de Berg en Ad van Sleuwen. Hij studeerde piano als bijvak bij Jelena Bazova en verdiepte zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. In juni 2014 studeerde hij cum laude af. Momenteel studeert hij Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
Cursussen en masterclasses werden gevolgd bij o.a. Ben van Oosten, Joris Verdin, Wolfgang Baumgratz (D) en Luca Scandali (It).
In Roosendaal was Tommy van Doorn enkele jaren actief als organist van de Moeder Godskerk. In december 2012 is hij benoemd als titulair organist van de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel (1842).
Hij treedt op als solist en begeleider op orgel, harmonium en continuo. Tevens is hij betrokken als artistiek adviseur bij de Brabantse Orgelfederatie en is hij bestuurslid van de Stichting Kerkconcerten Boxtel.

Julius Dreyfsandt zu Schlamm (Hans van der Sandt, 1948) woont in Sint-Oedenrode en is een dichter die op een breed terrein actief is. Zijn werk is divers van aard en kent vele thema's.
Van hem zijn twee dichtbundels in het Duits en drie in het Nederlands verschenen.
Een aantal van zijn gedichten zijn vertaald in het Slowaaks, Tsjechisch en Bulgaars en in betreffende landen verschenen in literaire tijdschriften. Julius is als vast dichter betrokken bij de Barokgroep Scordatura en heeft samen met de fotograaf Gerry van Roosmalen ( Sint-Oedenrode ) een Foëzie ( foto's met gedichten )expositie in de tuin van het gemeentehuis te Sint-Oedenrode sinds mei van dit jaar. Hij is redacteur bij het in mei van dit jaar opgerichte Schrijverscollectief Meierijstad. De toegang tot het concert is gratis.