Ad Vergouwen (l) en Henk van Riel
Ad Vergouwen (l) en Henk van Riel

Roois Gemengd Koor jubileert

Cultuur

Sint-Oedenrode - Dirigent van het Roois Gemengd Koor Ad Vergouwen: "Mensen blijven muziek maken en naar nieuwe wegen zoeken."

Ad Vergouwen, dirigent van het Roois Gemengd Koor, verlaat blijmoedig de repetitiezaal in Mariëndael na gedane arbeid. Een grote zaal die tijdelijk betrokken moest worden vanwege de grote toeloop van gastzangers voor het jubileumconcert van het Roois Gemengd Koor. "We moeten er met z'n allen flink aan trekken", aldus Ad, "maar het gaat geweldig. Ik ben erg blij dat we er in geslaagd zijn om op deze manier anderen bij ons concert te betrekken. De inzet is enorm. Er is veel medewerking. Niet alleen van de vaste koorleden maar ook van de gasten, de projectzangers."

Het concert-thema en het bijbehorende repertoire is gekozen door de leden zelf na een voorzet van de muziekcommissie. Het bestaat uit twee delen; Een klassiek deel uit het vast repertoire van het koor en na de pauze een gezamenlijk deel met de projectleden. Een fris nieuw deel met werk uit het populaire genre van o.a. Paul Simon, Guus Meeuwis en Abba. Ondanks de bekendheid van deze nummers is het beslist geen gemakkelijk werk en voor het koor moeilijk om te zingen. Maar de mensen hebben zich flink ingespannen en zijn enthousiast gaan oefenen. Thuis met behulp van computer en midi-files en daarnaast de wekelijkse repetities. De opkomst is goed, zeker gezien de vakantiebreuk en –spreiding. "Ik ben begonnen met een uitgezet doel en dat gaan we halen. Ik houd er van om op tijd klaar te zijn en toch nog wat over te hebben voor de puntjes op de i. En een beetje spanning moet er natuurlijk blijven", vervolgt de dirigent.

Lees verder in DMRK van deze week