Kira van Heeswijk is trots op haar cover!
Kira van Heeswijk is trots op haar cover!

Rooise covergirl

Cultuur

Sint-Oedenrode - In mei zette Theater De Blauwe Kei de wedstrijd 'Wie wordt het nieuwe gezicht van De Blauwe Kei Junior 2015-2016?' uit. Kira van Heeswijk uit Sint-Oedenrode werd tot winnaar uitgeroepen. Zij won hiermee een fotoshoot, een uitvergroting van haar coverfoto, vrijkaartjes voor een kindervoorstelling en een feestelijke overhandiging van De Blauwe Kei Juniorfolder.

Traditiegetrouw wordt het eerste exemplaar van de juniorfolder op een speciale manier overhandigd op de basisschool van het covermodel, in dit geval de Odaschool in Sint-Oedenrode. Martin Soeters, die al tien jaar Raaf speelt in het populaire schooltelevisieprogramma Huisje Boompje Beestje, verzorgde op Kira's basisschool een optreden én overhandigde De Blauwe Kei Juniorfolder 2015-2016 aan covermodel Kira. Daarnaast gaf Soeters voorafgaand aan de voorstelling een workshop waarbij de leerlingen het decor van de voorstelling mochten maken.

In de folder staan alle jeugdvoorstellingen van Theater De Blauwe Kei van dit seizoen en is te lezen hoe kinderen gratis lid kunnen worden van de Juniorclub. De folder wordt de komende weken via de basisscholen in Veghel en de regio verspreid.

De Blauwe Kei Juniorclub is opgericht om kinderen en hun (groot)ouders op een leuke manier te betrekken bij het theater. Voor De Blauwe Kei Juniorleden heeft De Blauwe Kei allerlei extra's in petto, waaronder kortingsacties en de mogelijkheid om prijzen te winnen zoals vrijkaartjes, een Meet & Greet en boeken.