Dit is de kar waar mee getoerd gaat worden.
Dit is de kar waar mee getoerd gaat worden.

Toeren langs de boeren

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Hans Hulsen uit Sint-Oedenrode is van oorsprong varkenshouder. Nu hij is gestopt, is hij op zoek gegaan naar een nieuwe bezigheid. Zijn kennis ligt uiteraard in de agrarische sector en daar blijft hij zich in begeven. Met een luxe boerenkar gaat hij excursies verzorgen voor groepen bij bedrijven in de agrarische sector. Start- en eindpunt is de Gasthuishoeve.

Toeren langs de boeren, dat is de toepasselijke naam voor de excursie. Aanstaande zondag gaat het van start. Om 13.00u, 14.00u en 15.00u vertrekken er gratis ritten vanaf de Gasthuishoeve. Het eerste weekend is het gratis om de start van het initiatief te vieren. "Veel mensen weten niet wat er in de boerenwereld gebeurd. Meestal komt alleen het negatieve in het nieuws", vertelt Hans. "Zo wordt een scheef beeld gecreëerd. Met de excursies bij boeren, boomkwekers en andere agrarische bedrijven willen we een positief licht laten schijnen over de sector. Het wordt straks letterlijk proeven, voelen en ruiken."
De combinatie met de Gasthuishoeve is vrijwel ideaal te noemen. Hans roemt de 'beleving' van het streekcentrum en spreekt met lof over de samenwerking met eigenaar Erik van den Hurk. Hans: "Het is straks mogelijk om er arrangementen aan te koppelen aan het Toeren langs de boeren. Bijvoorbeeld in combinatie met eten."

inmiddels hebben meerdere agrarische bedrijven in Sint-Oedenrode de medewerking verleend aan Toeren langs de boeren. Hans zal als een soort reisleider fungeren en tijdens de excursie antwoord geven op alle vragen die te maken hebben met de agrarische wereld.