De Peren om wie het gaat.
De Peren om wie het gaat.

De Toffe Peren van Robin Hoed

Cultuur

Sint-Oedenrode - Waar ze in Smurfenland voor elke taak één Smurf hebben, heeft 't Roois Theater op elke plek wel een Peer. Peer van Bakel, Peer Verkuijlen, Peer de Koning en Peer van der Linden leveren ieder op hun eigen manier een bijdrage aan de opvoeringen van het openluchtstuk Robin Hoed.

De Peren die acteren
"Ik word best agressief met zo'n zwaard in mijn hand", zegt Peer Verkuijlen terwijl hij tijdens een repetitie met Robin Hoed aan het duelleren is. Bij de opvoeringen moet Robin de held zijn, maar vooralsnog lijkt Peer aan de winnende hand. In het stuk speelt hij soldaat van de gemene Schout. "Het is leuk om de inzet en de betrokkenheid van de spelers te zien. Bovendien is het altijd heel erg gezellig tijdens de repetities", zegt hij. Daar is Peer van Bakel het helemaal mee eens. "Het is heel ontspannend, ik geniet van de verschillende talenten van de spelers. Enne… zij van die van mij. Ik ben de grote leider, alles draait om mij." Zijn medespelers weten wel beter, Peer speelt in twee scenes de pastoor en is tijdens de repetities vooral bezig om de stemming er goed in te houden.

De Peer van de Knoptoren
Niet alleen onder de acteurs bevinden zich Peren, van achter de bar kijkt Peer de Koning mee. Hij is de beheerder van de Knoptoren, waar het stuk wordt gespeeld. "Ik verwacht hier een spektakelstuk in september. Nu lijkt het alsof de groep nog ver van huis is, maar bij de opvoeringen zal het stuk er staan." De Knoptoren doet ook veel recht aan de tijdsperiode waarin het stuk wordt gespeeld.

Lees verder in DMRK van deze week