Ook deze groep trad op tijdens een Mathieu Dirven koffieconcert
Ook deze groep trad op tijdens een Mathieu Dirven koffieconcert

Tien jaar Mathieu Dirven Koffieconcerten

Cultuur

Sint-Oedenrode - Op zondag 27 september 2015 staat het Mathieu Dirven Koffieconcert in het teken van het tweede lustrum van deze concertreeks.

Celliste Katja Dirven – Didychenko was al verschillende malen te gast in de naar haar schoonvader genoemde concertreeks en zal ook nu haar medewerking verlenen. Centraal staan optredens door verschillende collega- docenten van de muziekschool; Hertog Jan Centrum - later MIK - nu Phoenix Cultuur. Zij willen hiermee hun grote waardering uiten voor hun dierbare collega-docent en bevlogen musicus.

Programma: Werken voor saxofoonkwartet met o.a.de Rooise Karlijn Schepers en Jo Hennen. Verschillende instrumentale ensembles en solo optredens.

Ontstaan, doelstelling en motto's:
Uit de notulen van Cultureel Platform 14 juni 2005: De onder het motto "Jong geleerd…" en met succes georganiseerde koffieconcerten in Henkenshage zullen in het seizoen 2005-2006 als "Mathieu Dirven concerten" aangeduid worden. Dit als eerbetoon aan de ons ontvallen bevlogen muziekschooldocent en dirigent van jeugdensembles. Mathieu Dirven was iemand die in aanzienlijke mate heeft bijgedragen aan het Rooise muziekleven en in het bijzonder aan deze concertreeks georganiseerd door het bestuur van het Cultureel Platform onder auspiciën van het Roois Kultuur Kontakt.

Op initiatief van Jo van de Ven, voorzitter van het Cultureel Platform werden samen met het RKK reeds enige tijd koffieconcerten georganiseerd met als motto: 'Jong geleerd…'. Het doel van deze concerten was om jong talent podiumervaring te laten opdoen en om gedreven amateurmuzikanten podium te bieden.
Speerpunten waren daarbij het laten ervaren van het belang van educatieve ontplooiing, muzikale belangstelling stimuleren zowel bij uitvoerenden als bij het publiek. Bij de keuze van vertolkers was het een pre als die uit onze Rooise Muziekwereld gerekruteerd konden worden of 'een Roois tintje' hadden.
Gaandeweg kregen de concerten ook motto's als: 't Zit in de familie', 'Meester – Gezel', 'Rond de piano', 'Wat is ervan geworden'? Het streven is steeds dat er van een 'podiumrijp' optreden te genieten valt.
Locatie: Kasteel Henkenshage, Laan van Henkenshage 3, Sint-Oedenrode. Entree: € 7,50 - Kinderen tot 12 jaar € 3,- koffie, thee of frisdrank inbegrepen.