Eelko Kooijker
Eelko Kooijker

Prachtig orgelconcert door Eelco Kooiker

Cultuur

Sint-Oedenrode - Zaterdagmiddag 8 augustus om half vier begon organist Eelco Kooiker met zijn orgelconcert in de Heilige Martinuskerk. Het zou een prachtig concert worden. Er kwamen dan ook heel wat belangstellenden luisteren, meer dan normaal.

Door: Bert de Graaf

Orgel en organist waren met elkaar in harmonie en pasten mooi met hun uitstraling en klank in het kerkgebouw. Het programma bestond uit: Fantasia Chromatica (Jan Pieterszoon Sweelinck), Choral partita Was Gott tut, das ist wohlgetan (Johann Pachelbel), Praeludium und Fuga in d-moll, BWV 539 (Johann Sebatian Bach), Präludium und Fuge über B-A-C-H (Christian Heinrich Rinck). Uit 43 Choralvorspiele (Otto Dienel)
- Schmücke dich, o liebe Seele - Wer nur den lieben Gott lasst walten, Magnificat en a Mila 3# (Michel Corrette)

Eelco ontving reeds op jonge leeftijd orgelles van zijn vader en stapte op elfjarige leeftijd over op klavecimbel. Hij studeerde later orgel bij Ruud Huibregts en voltooide in 2007 tevens zijn studie klavecimbel solo en continuo bij Remy Serier aan het Tilburgs conservatorium. Eelco geeft regelmatig klavecimbelconcerten, maar werkt ook als zanger mee met o.a. het Ariosto Ensemble. Hij richtte in 2007 ensemble Joyeux op, dat zich specialiseert in vooral franse barokmuziek. Samen met Martijn Verbrugh richtte hij het continuo-ensemble Profondamente op wat regelmatig kamerkoren, vocale ensembles en solisten begeleid. Eelco is Mechanical Architect WS bij ASML werkzaam en als klavecinist en leider van zijn ensemble Joyeux