Martijn en Allure
Martijn en Allure

Druk weekend voor Nijnselse ruiters

Sport

Dit weekend is Thom van Dijck gestart op een springwedstrijd in Vorstenbosch. Met zijn paard Don Diablo werd hij achtste in de klasse M. In de klasse Z/ZZ startte Thom zijn paard Albin en eindigde op de vierde plaats.

Michelle Westerdijck startte haar paarden op een dressuurwedstrijd in Best. Ze startte haar paarden in een gecombineerde klasse Z1 en Z2. Haar paard Divers debuteerde in de klasse Z1 en behaalde 67.1 % en een tweede prijs. Met Approval T startte ze in de klasse Z2 en behaalde 66.8%. Goed voor een derde prijs. Voor de pony's zijn voor zowel het springen als de dressuur de selectiewedstrijden voor de Brabantse kampioenschappen achter de rug. De afvaardiging is bekend.
Voor Nijnsel gaat Larissa Laenen met haar pony Kasandera in de klasse DB springen naar de Brabantse kampioenschappen. In de klasse CDE M springen gaat Anouk van de Nieuwenhuijzen met haar pony Lachelle. De kampioenschappen voor pony`s vinden dit jaar plaats in Sint Anthonis op zaterdag 16 Augustus.
In het weekend van 6 en 7 juli zijn onze ruiters en amazones ook nog op wedstrijd geweest. Larissa Laenen nam deel aan een springwedstrijd in Volkel met haar pony Kasandera in de klasse DB. Na een mooie foutloze eerste ronde met 69 stijlpunten mocht ze zich opmaken voor de barrage. Deze reed ze ook foutloos rond met 71,5 stijlpunten wat goed was voor de derde prijs. Teun Kluijtmans startte zijn paard Cornelis ook in Volkel in het springen klasse Z. Hij behaalde hier een achtste plaats.
Eveline van de Ven is met haar paard Allure naar een dressuur wedstrijd in Lieshout geweest.
Onder het genot van een waterig zonnetje behaalde ze in de eerste proef 62.1%. Haar tweede proef verliep nog beter en de jury beloonde de combinatie hier met 66.5%.
Inge Heesakker ging met haar paard Cora Van De Houtbroek naar een selectiewedstrijd voor het dressuurkampioenschap voor het Friese paarden in Nederweert. De Jury beloonde de proef van Inge en Cora met 63% en een derde prijs.