Afbeelding

Zomeruitstapje Cantecleer

Cultuur

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 11 juli was het tijd voor het jaarlijkse uitstapje van koor Cantecleer. Al vroeg verzamelden de koorleden bij de Knoptoren, waarna met auto's naar Nuenen werd vertrokken. Het was prachtig weer.

In Nuenen werd eerst op een terras genoten van een kop koffie of thee met heerlijke appeltaart. De groep werd in tweeën verdeeld. De ene groep ging eerst naar een expositie in het Vincentre. Dit is een museum over het leven en werk van Vincent van Gogh. Tijdens de rondwandeling door het gebouw krijgt de bezoeker een goed beeld van de mens Vincent van Gogh, zijn leven en de mensen die hem omringden. De andere groep liep onder leiding van een gids door Nuenen langs plaatsen, die voor Vincent van Gogh belangrijk zijn geweest. De gids vertelde bevlogen over bijzondere plekken in Nuenen, waar Vincent van Gogh zijn voetsporen heeft nagelaten.

De zelf meegebrachte lunch werd genuttigd in een parkje onder schaduwrijke bomen. Aangezien het inmiddels erg warm geworden was, een hele aangename plek. 's Middags werden de programmaonderdelen en de groepen gewisseld. Hierna werd voor het ouderlijk huis van Vincent van Gogh nog een klein concertje voor voorbijgangers gegeven. Dit zomerconcertje werd enthousiast ontvangen door het publiek.

Vervolgens vertrok de groep naar Zorgboerderij Krakenburg, waar genoten werd van heerlijk soep en borrel. De eigenaresse vertelde over haar werkzaamheden en het koor zong haar onder anderen een Irish Blessing toe. Hierna was het uitstapje ten einde en vertrok het koor terug naar Sint-Oedenrode. Het was een zeer geslaagde dag!

Het uitstapje is een van de activiteiten die koor Cantecleer jaarlijks organiseert. Naast het zingen, vindt het koor het belangrijk samen leuke dingen te ondernemen. Houd jij ook van zingen en wil je kijken of koor Cantecleer bij je past? Kom dan eens geheel vrijblijvend luisteren op een van onze repetitie-avonden in de Knoptoren. Er wordt op dinsdagavond vanaf 20:00 uur gerepeteerd. Het koor start weer na de zomervakantie op dinsdag 1 september. Je bent van harte welkom.