Tim Heijmans
Tim Heijmans

Tim Heijmans wint jeugdtoernooi in Roermond

Sport

Nadat hij de afgelopen maanden al meerdere malen zeer goede prestaties had neergezet op jeugdranglijsttoernooien, heeft de 13-jarige Tim Heijmans afgelopen weekend ook dit jaar weer een toernooi op zijn naam geschreven. In het 2-sterren toernooi in Roermond wist hij zich zonder setverlies naar de overwinning te slaan.

Heijmans – de huidige nummer 94 van Nederland t/m 14 jaar – vertoonde tijdens het toernooi geen enkel zwak moment. In de eerste ronde verschalkte hij Espen Cremers met een 'double bagel'. Daarmee plaatste hij zich voor kwartfinale en een ontmoeting met Daan Portier. Deze tegenstander kende hij nog van de voorrondes van de jeugdkampioenschappen van het district Oost-Brabant. Aangezien hij Daan daar met 6-2 en 6-4 al wist te verslaan, ging Heijmans deze ontmoeting met veel zelfvertrouwen in. Dit was volkomen terecht, want nu werd een nog sterkere overwinning geboekt: 6-0 6-1.

In de halve finale wachtte een andere bekende in de vorm van Roel van der Heijden. Tijdens de voorjaarscompetitie had hij Tim nog verslagen in het dubbelspel. Heijmans was echter gebrand op een zege en sleepte die in twee goede sets naar zich toe: 6-4 6-1. De finale moest dan ook het toetje zijn voor de Rooienaar, die deze week op geen enkele manier verslagen leek te kunnen worden. Ook de ervaren Nigel Huynh werd dan ook aan de zegekar geregen: 6-2 6-3. Daarmee kroonde Heijmans zich tot winnaar in de categorie t/m 14 jaar en zal hij wederom zijn positie op de ranglijst versterken. Komende week speelt hij een open jeugdtoernooi t/m 16 jaar in Eindhoven.