v.l.n.r.: Ad van Pelt, Anne van der Sanden, Hans Siemerink en José van Genugten.
v.l.n.r.: Ad van Pelt, Anne van der Sanden, Hans Siemerink en José van Genugten.

Clubkampioenschappen Strokeplay

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen week zijn de Clubkampioenschappen Strokeplay gehouden voor de leden van Golfclub 'De Schoot' aan de Schootsedijk.

Strokeplay betekent dat alle slagen die een speler nodig heeft om 18 holes te spelen, inclusief de eventuele strafslagen, worden opgeteld. Degene die aan het einde van de vastgestelde rondes de minste slagen heeft, is de clubkampioen. Er werd gespeeld in 4 categorieën: Heren Senioren – Dames Senioren– Heren Open – Dames Open Klasse.

's Woensdags startten de senioren (dames vanaf 50 jaar en heren vanaf 55 jaar). Zij speelden voor het seniorenkampioenschap. Zij mogen het wat rustiger aan doen en golfen 3 rondes, verdeeld over drie dagen. Alle spelers in de Open Klasse kwamen zaterdag en zondag aan de beurt en speelden elke dag 2 rondes. 36 Holes spelen op één dag is behoorlijk zwaar; behalve de technische vaardigheden spelen dan ook conditie en mentale weerbaarheid een grote rol, zeker met het warme weer van afgelopen zaterdag.

Het werd een mooie strijd in de slotronde op zondag. Bij de Dames Senioren ging de overwinning naar Anne van de Sande die vanaf het begin domineerde. De eerste plaats bij de Heren Senioren ging naar Ad van Pelt die vanaf dag één de leiding had en deze niet meer afstond. Bij de Dames werd het ook nog spannend. José van Genugten werd met 4 slagen voorsprong Strokeplaykampioen. Bij de Heren moest er zelfs een play-off gespeeld worden op hole 18 die vanaf het terras met veel belangstelling werd gevolgd. Hans Siemerink won deze hole van Ward Emmaneel en werd daarmee bij de Heren de Strokeplaykampioen.
Een geblesseerde voorzitter Jaap van Engers reikte na afloop op krukken de prijzen uit en feliciteerde in zijn speech ook Ron de Laat die in de slotronde nog een hole-in-one sloeg. Meer clubinformatie op www.golfclubdeschoot.nl

.