Niemand minder dan Mark Rutte reikte de prijs uit
Niemand minder dan Mark Rutte reikte de prijs uit

Marwin van de Nieuwenhuijzen ontvangt felicitaties van premier Rutte

Sport

Dit weekend reisde Marwin van de Nieuwenhuijzen en zijn vriendin Michelle Westerdijk af naar de Almelose ruiterdagen. Naast hun paarden waren ook supporters meegereisd.

Er was een meerdaags concours hippique. Dit houdt in dat er zowel dressuur als springrubrieken worden verreden. Een kans voor Marwin en Michelle om samen op wedstrijd te gaan. Ondanks de hitte waren de resultaten zeer MooiRooiKrant waardig.
Michelle startte haar paard Approval T in de klasse ZZ licht. De jury beloonde de proef van deze combinatie met 70.3%, goed voor een tweede prijs en een recordscore voor deze combinatie. In totaal kwam Michelle drie keer aan de start met Approval T. Ze eindigde nogmaals op de tweede plaats met 62.7 % en op de zesde plaats met 65.7%. Met haar paard Divers W kwam Michelle aan de start in de klasse Z1. Deze combinatie behaalde de derde prijs met 67.6%. In de tweede start van deze combinatie eindigde Michelle en Divers W met 65.5% op een vijfde plaats.
Marwin startte zijn paard Barca in een klassiek parcours in de klasse Z. Twee foutloze rondes en een snelle tijd waren samen goed voor een tweede prijs. Met Barca startte Marwin ook nog in de twee fasen rubriek. Ook hier behaalde de combinatie de tweede prijs. In deze rubrieken startte Marwin zijn paard Tjonge jonge. In beide rubrieken eindigden deze combinatie op de zesde plaats. In de Grote Bolk Transport prijs & Kylix Horse Products Prijs kwam Marwin aan de start met Tjonge Jonge en Empire. Met Tjonge jonge eindigde Marwin na een balk in de barrage op de vierde plaats en met Empire op een zevende plaats. De prijzen en felicitaties werden uitgereikt door niemand minder dan Premier Mark Rutte. Zo Marwin, dit kan van je bucketlist.